El Port de Tarragona ascedeix a la 5a posició en el sistema portuari estatal

És el port que més creix entre els deu primers del rànquing de volum de tràfics

Redacció / Tarragona

La publicació mensual de les estadístiques del Sistema Portuari per part de l'organisme autònom de Puertos del Estado que recull el rànquing del ports en funció del moviment de mercaderies situa el Port de Tarragona en la 5a posició. Una posició que només ha ocupat esporàdicament algunes vegades en els darrers anys.

En la seva publicació de "Resumen General del Tráfico Portuario-Septiembre 2021", Puertos del Estado estableix que les cinc primeres posicions en el rànquing les ocupen Algeciras, en primer lloc, València, Barcelona, Cartagena i Tarragona. El Port de Tarragona ha avançat aquest mes de setembre al Port de Bilbao, que ara es troba en sisena posició. El rànquing dels 10 primers el tanquen els ports de Huelva (7a), Las Palmas (8a), Castelló (9a), i Gijón (10a).

Aquesta bona classificació és deu en bona mesura a la recuperació de l'activitat durant el 2021 que l'ha impulsat el port de la 7a a la 5a posició. Aquest mes de setembre de 2021, els molls tarragonins han mogut fins al setembre 23,12 milions de tones, un 22% superior al mateix període de l'any 2020.

Entre l'acumulat de gener a setembre el Port de Tarragona mostra dades positives en tots els segments de tràfics. Els líquids a doll encapçalen les xifres absolutes amb 16.065.744 tones mogudes i un augment del 20% respecte 2020, mentre que els sòlids a lloure acumulen un total de 5.342.995 tones i un augment del 22,5%.

La càrrega general és el segment que més creix amb un augment del 44,5% i un total de 1.717.059 tones. Per mercaderies, els siderometal·lúrgics són es que més pugen amb un increment del 130,8% i 715.806 tones mogudes.

El Port que més creix

L'entrada del Port de Tarragona entre els cinc grans ports del sistema portuari estatal per xifra de moviment de tràfics no ha estat casual, des de fa mesos que Tarragona és una de les infraestructures que més creix d'entre els ports que més tràfics mouen de tot l'estat. El mes d'agost va ser l'últim amb un creixement d'un 24,3%, situació que es va repetir els mesos de març, maig, juny, juliol, i ara també al setembre.

Notícies relacionades