Tarragona supera els 2 milions de visitants el 2017, un 11% més que al 2016

Els turistes han arribat al mig milió per primera vegada a la història, realitzant un total d'1.410.513 pernoctacions a la ciutat

La consellera de Turisme de Tarragona i el gerent del Patronat de Turisme han fet balanç de la temporada. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Tarragona tanca l'any 2017 fent un balanç molt positiu del turisme a la ciutat. La consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, ha destacat la bona temporada i el creixement sostingut de l'activitat turística.
Tres xifres reflecteixen el bon any que ha viscut Tarragona. Per una banda, s'han superat els 2 milions de visitants, amb un augment de l'11% respecte al 2016. Per l'altra, s'han assolit dues xifres rècord: els turistes han arribat al mig milió per primera vegada a la història, realitzant un total d'1.410.513 pernoctacions a la ciutat.

Les dades recollides per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci assenyalen un increment de les estades a hotels i càmpings de 2 i 3 punts, respectivament, en comparació amb el 2016. L'ocupació en càmpings ha arribat al 70,9%, mentre que als hotels ha estat del 52,5%. Els turistes que s'allotgen a la ciutat fan una estada mitjana de 2,8 dies. La procedència dels turistes que ens visiten i s'allotgen tant en hotels com en càmpings, són, principalment, persones de la resta de l'estat espanyol que representen més del 50%. França, Alemanya, Gran Bretanya i Holanda són els països d'origen de la majoria dels estrangers que pernocten a la ciutat.

El turisme familiar es consolida com un dels principals que rep la ciutat, situant-se en el 40,7% del total de turistes que va rebre Tarragona l'any passat. El 37,4% viatja amb la parella, i el 26,5% restant ho fa en altres fórmules (amics, grups organitzats, estudis, etc.).

El turisme familiar de la resta de l’Estat interessat pel Patrimoni és el que visita més la ciutat

La descoberta del patrimoni de la ciutat és la motivació principal dels turistes que visiten la ciutat. Un 57,4% assenyalen que el llegat patrimonial és el motiu de la seva visita, un 17,5% ho fan per les platges i la proximitat al mar i la resta ho fan per valors com el bon clima, la calma i la gastronomia.
Pel que fa als excursionistes que visiten però no pernocten a la ciutat, també compten amb un perfil que es va consolidant any rere any. Principalment, es tracta de famílies que vénen a conèixer el llegat romà i històric de la ciutat i més de la meitat són repetidors, ja han visitat Tarragona en anys anteriors i repeteixen.

El web del Patronat de Turisme s'ha convertit en l'aparador de Tarragona, aglutinant tota la informació d'interès per al visitant i el turista amb un disseny que aposta per la potència visual de la ciutat. Les visites al web www.tarragonaturisme.cat superen el mig milió, amb un augment del 16% respecte a l'any passat; Facebook ha incrementat un 18,6% els seus seguidors i Twitter ho ha fet en un 12%. Instagram ja compta amb 19.333 seguidors, un augment del 19% respecte a l'any passat. El canal de Youtube, on es poden veure les càpsules de la campanya "Tarragona, un secret al Mediterrani", ha experimentat un creixement del 31% en el nombre de visualitzacions.

La Filmoffice ha gestionat 115 produccions filmades a la ciutat i ha convertit Tarragona en el segon plató de Catalunya després de Barcelona

La Tarragona Filmoffice és el servei municipal que facilita que la ciutat esdevingui plató de produccions audiovisuals. Aquest 2017, s'han realitzat 115 filmacions convertint Tarragona en el primer municipi fora de l'àrea metropolitana de Barcelona amb major nombre de produccions.
Entre els projectes més destacats, ha tingut un gran ressò la campanya publicitària d'estiu d'Estrella Damm on apareixien racons de la costa tarragonina, i també els rodatges de la sèrie de TV Movistar Plus "Félix" dirigida per Cesc Gay i de la sèrie xinesa "Wandering reborn flower". Tarragona ha estat escenari de la campanya publicitària de "BMW GO2", entre d'altres.

Notícies relacionades