Innovació aplicada al viatge escolar

Viagedia facilitarà l’elecció, administració i gestió de les sortides escolars amb una aplicació exclusiva

Dani Revenga / Reus

Enmig d'un mercat encara molt contingut per la pandèmia de la Covid-19, Mireia Giró agafa posicions al capdavant de Viagedia, una start-up de la URV que professionalitza l'organització de les excursions escolars. Una aplicació digital desenvolupada en base a una dilatada experiència i anàlisi del sector que estarà llesta en poques setmanes permetrà els seus clients dissenyar el seu viatge a mida de les seves preferències facilitant-ne molt els tràmits.

"El nostre valor és l'experiència i el coneixement que tenim de tot el que es pot fer a una destinació: activitats, allotjament, preus... Organitzar un viatge pot ser un maldecap per a un centre escolar, però amb el nostre acompanyament tenen les garanties de què tot anirà al seu gust", explica Mireia Giró, fundadora de Viagedia.

La Mireia va crear aquest projecte a finals de 2019 després de 12 anys d'experiència a una agència de viatges, conscient que hi havia una demanda específica en aquest subsegment de les sortides escolars. Va madurar la idea de negoci mentre cursava el Màster d'Emprenedoria i Innovació de la URV i va llençar-se a la piscina obtenint bons resultats de seguida. Una primera etapa que va haver de superar el parèntesi dels mesos més durs de la pandèmia, que van paralitzar l'activitat on ella presta els seus serveis. "Ha estat difícil, vam haver de cancel·lar moltes activitats programades, però va servir per guanyar-nos la confiança dels clients, que van valorar molt bé el servei que els vam donar i com vam gestionar les cancel·lacions".

Ara Viagedia es troba davant d'un escenari diferent. "El mercat encara està contingut, hi ha incertesa, però si les previsions sanitàries es compleixen i la pandèmia es va acabant a començaments de 2022, la demanda es dispararà l'estiu que ve, esperem facturar el 50% del que vam aconseguir el 2019", pronostica Giró. De fet, "la Covid farà que les famílies vulguin, més que mai, viatges amb totes les garanties, preveient qualsevol situació sanitària, i això ens obre mercat, perquè el nostre producte, al final, és la confiança que transmetem al client", explica la impulsora de Viagedia, que identifica una oportunitat en aquest escenari.

L'star-up afronta el repte d'aquest mercat emergent amb una aplicació digital que facilitarà molt l'organització del viatge als seus clients: "Des de triar les activitats que inclourà, l'allotjament, la confecció del pressupost, la gestió de les inscripcions i pagaments... Tot això, que és feixuc, es podrà fer d'una manera molt àgil i amb elements gamificats des de l'aplicació", detalla Giró, que té clar que "digitalitzar aquest procés ens dona molt valor afegit davant dels usuaris".

De cara al futur, Giró combina ambició i vocació de servei: "Tenim el creixement al nostre ADN i volem ser un referent estatal, però hem de fer les coses bé, perquè el nostre valor és la professionalitat i les garanties que proporcionem al nostre públic". En aquest sentit, la Mireia apunta que el coneixement directe de les destinacions i la seva oferta d'activitats i allotjament "és un valor que tenim clar que hem de preservar, perquè el secret del nostre èxit ha de ser garantir viatges satisfactoris als grups que apostin pels nostres serveis".

PERFIL PROPI

La Mireia Giró, diplomada en Turisme per la URV, arrenca Viagedia després de 12 anys d'experiència al sector de les agències de viatge, un sector que "m'agradava, però dins del qual volia innovar, sempre pensant en la satisfacció dels clients". La idea d'aquesta start-up la va polir mentre estudiava el màster d'Emprenedoria i Innovació també de la URV, un concepte pensat al voltant de les necessitats específiques d'un client molt determinat: els centres escolars i les famílies. Giró dona importància als valors i té clar que "la vida és molt curta i penso que has de fer el que t'apassiona, perquè donaràs el plus que et permetrà diferenciar-te".

Notícies relacionades