La Cambra de Reus considera “històrica” l’esmena als PGE pel desdoblament de la carretera N-420

L’estudi informatiu de la carretera de Reus a Alcanyís la impulsen Junts, ERC, PDeCAT i Teruel Existe

Redacció / Reus

La Cambra de Comerç de Reus valora molt positivament l'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per fer possible l'estudi informatiu pel desdoblament de la carretera 420 de Reus a Alcanyís que han presentat el grup parlamentari mixt, el grup parlamentari republicà i el grup parlamentari plural, a instància dels diputats Tomàs Guitarte (Teruel Existe), Gabriel Rufián (ERC), Ferran Bel (PDeCAT) i Miriam Nogueras (Junts per Catalunya).

la feina feta durant els darrers dos anys per reclamar el desdoblament d'aquest eix viari amb converses periòdiques que la corporació ha mantingut amb els representants del poder legislatiu al territori, els Diputats i Senadors al Congrés i al Senat". En aquest sentit, la corporació recorda els contactes que ha mantingut amb els representants de Teruel Existe, el PDeCAT, ERC i Junts per Catalunya.

La Cambra subratlla la importància de l'aliança entre les comarques catalanes i les de l'Aragó. En un comunica subratllen que aquest consens s'assoleixi "en una època on és tan difícil, atenent les dinàmiques polítiques, aconseguir consensos i unitat d'acció. I més en un àmbit com el de les infraestructures que determinen, de manera crucial, la qualitat de vida dels nostres conciutadans i la competitivitat de les empreses a les que representem".

La importància estratègica de la Nacional 420

La Cambra sempre ha considerat essencial la millora d'aquesta carretera, evolució de l'antiga via romana d'Alcolea de Còrdova. Es tracta d'una via de comunicació bàsica pel Port de Tarragona atenent el transport de cereals al Baix Aragó. Per Terol també és un via de gran importància, entre d'altres coses per connectar amb l'aeroport de Reus al que sovint s'hi refereixen com l'aeroport del Baix Aragó. Cal tenir en compte que l'aeroport de Reus és la porta d'entrada del gruix de turisme internacional que visita el Matarranya i que alimenta la creixent indústria turística d'aquest emblemàtic punt de l'Aragó.

Com és lògic el desdoblament de la nacional 420 serviria per apaivagar els efectes del despoblament que impacten sobre les comarques per on discorre, una de les demandes que la Cambra sempre ha posat damunt la taula atenent el risc que pateixen comarques com el Priorat, la Ribera o la Terra Alta. Una sensació que també comparteixen, plenament, a l'Aragó. I en paral·lel obriria una nova via ràpida d'accés fins a Madrid que estalviaria temps i quilòmetres en relació a l'actual traçat per Saragossa.

La Cambra assegura que "continuarà treballant durant les properes setmanes per garantir el suport parlamentari majoritari que permeti que l'esmena prosperi. En aquest sentit hi ha motius que conviden a l'optimisme. Les negociacions que es mantenen, des de la corporació, amb d'altres partits de l'arc parlamentari són molt positives. Si finalment s'aprova l'esmena, la Cambra mantindrà l'actitud vigilant per garantir-ne l'execució atenent com d'important és poder treballar en aquest estudi informatiu que ha de servir per definir el traçat de la carretera".

Notícies relacionades