La Guia Gourmand 2022 reconeix els restaurants tarragonins Villa Retiro i Quatre Molins

La presentació d’aquesta edició ha tingut lloc al restaurant Les Grands Buffets, de Narbona, que també ha rebut un guardó

Redacció / Tarragona

La ciutat de Narbona ha acollit tingut lloc la 31a cerimònia d'entrega de guardons presidida per Fèlix Llovell, director de la Guia. El prestigiós restaurant Les Grands Buffets ha acollit una gala que ha reconegut a dos establiments tarragonins:  el restaurant Quatre Molins (1 estrella Michelin), de Cornudella de Montsant, ha estat escollit com a 'Restaurant de l'any 2022'; i Villa Retiro (1 estrella Michelin), de Xerta, ha estat designat com a 'Hotel de l'any 2022'.

Valentí López, pare de Fran López, xef de Villa Retiro i que ha representat al seu fill ha assegurat que "ens satisfà enormement aquest premi, estem molt contents i tot i que el meu fill no ha pogut venir per problemes de logística, per la seva mare i per mi ha estat un dia inoblidable". El xef Rafel Muria, del Quatre Molins ha exposat que "premis com aquests ens permeten tenir confiança de que estem fent les coses bé. Ha estat un any ple de reconeixements, en un 2021 complicat alhora de treballar per culpa de la pandèmia".

Els altres dos guardons han recaigut en Renfe-SNCF en Cooperació que ha rebut el 'Premi a la promoció turística sostenible entre Espanya i França 2022' i l'establiment amfitrió de l'esdeveniment, Les Grands Buffets, que ha estat premiat com a 'Millor Restaurant de França 2022'. Per primera vegada a la història de la Guia Gourmand es guardona un restaurant francès.

Tres dècades de Guia Gourmand

La Guia Gourmand, sota la direcció i realització del periodista Félix Llovell, va néixer l'any 1992, pensant en les Olimpíades de Barcelona, ​​en format de llibre en idiomes català i castellà, amb una tirada de 3.000 exemplars, distribuïts en les millors llibreries del país.

Amb motiu del 25è aniversari, l'any 2016 es va afegir la versió digital www.guiagourmand.cat oferint com sempre informació i eines tan útils com la geolocalització de l'usuari o el filtratge dels diferents establiments, restaurants i hotels, per tal d'accedir-hi amb més precisió i velocitat en les cerques desitjades.

La Guia Gourmand aporta una gran informació actualitzada d'una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d'acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, per l'autor de la Guia i el seu equip de col·laboradors, a les visites anuals que fan als establiments.

Notícies relacionades