La restauració i l’hostaleria de Tarragona valora positivament el passaport Covid

Ambdós sectors tanquen un bon mes de novembre i són optimistes per al pont de desembre i el Nadal

Redacció / Tarragona

La Federació AEHT, que representa als sectors de la restauració i l'hostaleria, valoren positivament l'anunci del Govern de la Generalitat d'introduir el passaport Covid com a control d'accés a les seves activitats.

"Creiem que el passaport és la millor eina per seguir treballant durant tot l'any, tal com fan els més de 700 associats de l'AEHT. No ens podem permetre tornar a tancar ni treballar menys. Volem fer-ho amb totes les condicions i el passaport és l'eina que ens ho assegura i que fa temps que reclamen", explica Francesc Pintado, president de l'AEHT.

Aquesta federació empresarial ha expressat en diferents reunions amb el Govern de la Generalitat, en el seu recolzament al passaport Covid i segueix defensant que "l'hostaleria regula i és segura, com ha demostrat l'experiència".

L'AEHT fa un balanç positiu de l'ocupació del mes de novembre, així com de les previsions pel pont de desembre i les festes de Nadal tant als 130 allotjaments com als 570 bars i restaurants que integra. L'ocupació hotelera a la província de Tarragona durant el mes de novembre ha assolit xifres de 2019, en aquells establiments no estacionals, els quals representen un percentatge de més del 90% dels associats.

Amb l'esperada aprovació del passaport Covid es preveu que durant el pont de desembre i les festes de Nadal s'assoliran bones xifres d'ocupació, tot i que la situació sanitària seguirà tenint molta influència en les xifres finals. "La majoria de reserves són d'última hora. Encara és d'hora per saber com anirà el pont", assegura Mònica Massagué, representant de l'AHPT a Cambrils. Antonio Sánchez, representant de l'AHPT a les Terres de l'Ebre coincideix en que "les reserves van a poc a poc".

Els allotjaments amb més reserves confirmades per aquest desembre, sobretot pel pont i cap d'any, són els allotjaments rurals. Ruth Ceperuelo, representant de l'AHPT a la Conca de Barberà, assegura que: "El format de casa rural de lloguer íntegre en dates com aquestes, té molta sortida".

Bars i restaurants

Pel que fa als establiments de restauració, segons l'AEHT, "la majoria han tingut un molt bon mes de novembre, fins i tot millor que abans de la pandèmia". Pel que fa a les previsions de desembre, l'AEHT explica que les reserves per dinars i sopars d'empresa, s'estan movent a bon ritme i amb molta antelació.

Des de Tarragona, Javier Escribano certifica que "el mes de novembre, que acostuma a ser bastant fluix, ha estat fins i tot millor que el de prepandèmia". La mateixa sensació es viu a Reus, on, com comenta Xavier Salvat, president de l'AEH Reus, "s'està treballant molt bé i amb reserves d'empreses. Això sí, a l'expectativa de com evoluciona la situació".

Notícies relacionades