La Cambra de Reus considera “històrica” l’esmena als PGE sobre l’estudi informatiu del desdoblament de l’N-420

L’ens cameral posa en valor la seva tasca per defensar la necessitat d’impulsar millores a aquesta infraestructura

Redacció / Reus

La Cambra de Reus atorga "una enorme transcendència" a l'aprovació al Cogrés de Diputats de l'esmena als pressupostos generals per fer possible l'estudi informatiu pel desdoblament de la carretera nacional 420 de Reus a Alcanyís i que, de manera conjunta, van presentar a principis de mes de novembre el grup parlamentari mixt, el grup parlamentari republicà i el grup parlamentari plural, a instància dels diputats Tomàs Guitarte (Teruel Existe), Gabriel Rufián (ERC), Ferran Bel (PDeCAT) i Miriam Nogueras (Junts per Catalunya).

La proposta ha obtingut un ampli suport parlamentari: 287 vots a favor, 3 en contra i 6 abstencions. La corporació reusenca posa en valor els contactes polítics que ha mantingut els darrers dos anys per defensar la necessitat d'impulsar aquest desdoblament. El passat 22 d'octubre la Cambra va organitzar una roda de premsa amb els representants de Teruel Existe, Tomàs Guitarte (Diputat) i Joaquín Egea (Senador) en la que es va insistir en la importància d'aquesta reclamació. En els darrers mesos, la Cambra també ha promogut trobades amb representants del PDeCAT, ERC, Junts per Catalunya, PSC, PP i Ciutadans

El President de la Cambra, Jordi Just, s'ha felicitat de l'èxit obtingut al Congrés, amb el suport explícit de tantes forces polítiques que han sumat a favor d'una de les històriques reivindicacions de la Cambra per donar resposta a les necessitats del territori en matèria d'infraestructures per garantir la qualitat de vida de la seva gent i la competitivitat de les empreses. "El d'avui és un dia històric. Si a principis de mes atorgaven una enorme transcendència a l'esmena que, de manera conjunta, presentaven les quatre formacions polítiques, veure com prospera amb aquest ampli suport parlamentari ens situa en un escenari immillorable per donar aquest primer pas, necessari, que permeti executar el desdoblament. És cert que estem parlant únicament de finançar una primera part de l'estudi informatiu. Però per aquí s'ha de començar i fins avui no s'havia avançat tant en la definició d'aquesta qüestió", ha apuntat el president de la Cambra, que ha volgut agrair la voluntat i la disposició dels representants polítics del territori a l'hora de treballar, des dels passadissos del Congrés, per aconseguir generar aquesta àmplia majoria que atorga encara més valor i transcendència a l'aprovació de l'esmena.

Des de la Cambra alerten que "la feina no s'ha acabat". El President Jordi Just considera que, durant els propers mesos, la Cambra haurà de seguir treballant per garantir l'execució del que proposa l'esmena. "Sabem que moltes vegades, per desgràcia, el grau de compliment del que s'aprova en els pressupostos queda lluny del que s'ha plantejat inicialment. Per això no podem baixar la guàrdia i a partir de l'any vinent intensificarem els contactes amb el Ministeri de Foment per garantir que s'executa el que disposa l'esmena i que l'estudi s'encarrega com a primer pas per aconseguir l'objectiu final d'aquest moviment, com és el desdoblament de la Nacional 420".

Notícies relacionades