Laura Roigé es postula per presentar-se a la reelecció com a presidenta de la Cambra de Tarragona

Roigé, que és al càrrec des del 18 de desembre, està disposada a concórrer a les eleccions camerals previstes per aquest any “si no hi ha més candidatures”

Laura Roigé, abans de la compareixença d'aquest matí a la Cambra de Tarragona.
Dani Revenga / Tarragona

Laura Roigé, que va substituir Andreu Suriol com a presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona el passat 18 de desembre, ha fet avui la seva primera compareixença davant dels mitjans de comunicació. A banda d'explicar les línies mestres del seu mandat (que serà curt, perquè les cambres de tot l'Estat han de celebrar eleccions aquest mateix any) ha confirmat que està disposada a presentar-se a la reelecció "si no hi ha cap altre candidat".

"És una decisió que hem de prendre entre tot el Comitè Executiu, però si no hi ha cap altre candidat seria una bona candidata, perquè ara ja hi estic ficada, tinc la informació, la disponibilitat i l'experiència, perquè he estat a la Cambra amb 7 presidents". Aquests són els arguments amb els que Laura Roigé es postulava aquest matí com a presidenciable a les eleccions que s'han de celebrar a les cambres de tot Espanya al llarg de 2018. De tota manera, Roigé ha volgut deixar clar que "si es presenta algú més, estudiarem opcions: podem integrar candidatures, fent equip i treballar plegats".

Les eleccions a totes les cambres espanyoles estan previstes per aquest any 2018 i les hauran de convocar les diverses comunitats autònomes. En el cas de Catalunya, la situació es complica per la incertesa al voltant de la constitució del nou gover a partir dels resultats del 21-D. L'actual presidenta de la Cambra de Tarragona s'ha mostrat partidària de "si el nou govern de la Generalitat triga en constituir-se, amb l'article 155 vigent, l'Estat hauria d'actuar i convocar les eleccions a les cambres catalanes".

Laura Roigé va ser escollida presidenta de la Cambra el passat 18 de desembre, convertint-se en la primera dona que lidera la institució en els seus 130 anys d'història. "És una novetat que sigui la primera dona, però no hauria de ser. Hauria de ser la normalitat", ha reivindicat. Roigé ha afirmat que es considera "abellista", en referència a Albert Abelló, president de la Cambra entre 2006 i 2015 i traspassat inesperadament el passat mes de desembre, del que Roigé vol recuperar algunes de les seves línies de govern.

Prioritats de govern

En aquest sentit, Roigé estructura les línies mestres del seu mandat en una aposta decidida per continuar potenciant el suport a la internacionalització de les empreses, amb especial atenció a les missions a l'Àfrica subsahariana, on la Cambra de Tarragona és un referent a l'Estat; també pretén reforçar la formació, amb més cursos de l'escola de negocis ESADE, entre d'altres iniciatives; la captació de nous socis per a la Cambra per garantir finançament de les seves accions (actualment, les empreses associades suposen un 15% del seu pressupost); i seguir exercint de lobby per reclamar les infraestructures que el territori necessita pel seu desenvolupament econòmic, com el Corredor Mediterrani, l'A-27, etc.

En aquest últim capítol de les infraestructures, Roigé ha explicat que en els propers dies una delegació de la Cambra encapçalada per ella mateixa es reunirà amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, per posar sobre la taula, un altre cop, la necessitat urgent de desbloquejar aquests projectes. En concret, Roigé es marca com a objectiu introduir millores a l'estació de l'AVE Camp de Tarragona, on "és necessari un aparcament gratuït de prou capacitat per atendre la demanda que hi ha".

En aquesta línia de buscar la col·laboració institucional, Roigé també farà moviments d'acostament a l'Ajuntament de la ciutat, després de diversos anys en els que la relació entre tots dos organismes ha estat molt freda. La presidenta de la Cambra té previst reunir-se en els propers dies amb l'alcalde Ballesteros i els regidors Francesc Roca i Begoña Floria.

Pel que fa a la situació política, la presidenta de la Cambra de Tarragona ha assenyalat aquest dimecres que "els empresaris volen estabilitat política perquè l'economia vagi bé". Tot i que ha evitat valorar l'actual situació a Catalunya, Roigé ha desitjat que el bloqueig se solucioni aviat. "Que es posin d'acord i que ho arreglin, que per això cobren", ha demanat als polítics.

Notícies relacionades