El TripAdvisor de l’interiorisme

We Are Decor es posiciona com el portal de referència al sector de la decoració

Dani Revenga / Reus

Nous canals, vells objectius: ser referent. Aquest és l'objectiu de l'startup tarragonina We Are Decor, un producte de l'acceleradora StartSud, la incubadora tecnològica del Camp de Tarragona. Els seus impulsors han creat una plataforma digital enfocada a que els seus usuaris trobin tota la informació que necessiten a l'hora de decorar una llar: des dels millors interioristes al mobiliari i els complements. We Are Decor unifica dades d'altres plataformes per facilitar la presa de decisions dels seus usuaris.

El gran atractiu de la plataforma és Decoranking, el primer rànquing de decoradors i interioristes de l'Estat espanyol. L'eina agrega les dades i valoracions de diferents plataformes i portals especialitzats en l'ambit de la decoració. El Decoranking mostra el perfil de més de 1500 professionals classificats per ciutats i puntuats pels seus usuaris. Les dades d'aquesta puntuació provenen de les valoracions i ressenyes obtingudes a plataformes com Google, Houzz o Facebook.

"El valor que aportem és precisament aquest: posar a l'abast de l'usuari d'una manera unificada les dades que estan disperses a la xarxa, i fer-ho amb una nota que simplifica molt les conclusions que treu l'usuari", explica Cristian Rico, cofounder i CEO del projecte. El responsable tecnològic, César Mauri, detalla que "les fonts són fiables, amb usuaris registrats, però nosaltres ponderem la informació i fem mitjanes compensades en funció del pes específic que assignem a cada plataforma, per tant barregem criteris quantitatius amb altres qualitatius". Amb tot plegat, els usuaris de We Are Decor poden prendre "les millors decisions a l'hora de triar un interiorista que materialitzi el seu projecte de decoració".

Un altre servei de la plataforma és l'accés al mercat del moble, amb un catàleg que agrupa més de 50.000 mobles de diferents partners, com Amazon, Leroy Merlin, Kave Home, Lampara.es, etcètera. Això facilita que els seus usuaris accedeixin a la compra d'aquests mobles de manera més senzilla i ràpida. De cara al futur, We Are Decor ja preveu usar la intel·ligència artificial perquè els usuaris puguin visualitzar com queden les diferents opcions que valoren. "Amb un simulador avançat podrem identificar perfils i proposar idees i suggeriments adequats als seus gustos, a mesura que la nostra tecnologia vagi configurant un criteri propi", assegura César Mauri.

Un any i escaig de la seva creació, les energies de We Are Decor ara estan posades en guanyar volum d'usuaris. "Apostem per créixer orgànicament via xarxes socials o posicionament a Google, i anar obrint nous canals i continguts dins de la decoració", explica Cristian Rico. A mesura que We Are Decor guanyi volum d'usuaris, podrà anar concretant la seva estratègia de monetització. El seu CEO explica que "de moment, els ingressos venen de la venda de mobles, però el rànquing de professionals també volem que en generi". En aquest sentit, l'estratègia és que "s'hagi de pagar una quota per sortir-hi o que els clients que els arribin als interioristes via We Are Decor generin un cànon". Un full de ruta en el que també hi caben els ingressos per publicitat de marques del sector on We Are Decor s'està posicionant.

PERFIL PROPI

StartSud, l'acceleradora i incubadora d'emprenedors amb seu a Reus i radi d'acció a la demarcació de Tarragona, va posar en contacte César Mauri i Cristian Rico. Cristian, CEO i especialista en màrqueting, ja estava liderant We Are Decor i la incubadora va buscar-li el perfil tecnològic que necessitava per complementar el seu. Des de llavors, César exerceix de CTO, una peça clau per a un negoci de base tecnològica. Aglutinar perfils és un dels serveis d'StartSud. Cristian i César coincideixen a elogiar de l'acceleradora "el mentoratge per donar forma a la idea i el pla de negoci que ens han aportat, els contactes o l'orientació sobre l'accés al finançament".

Notícies relacionades