El valor (afegit) de la qualitat

Berry inverteix per ser més competitius en el mercat de la tela no teixida, un producte clau en la fabricació de bolquers, mascaretes o mantes per a la sanitat i el sector agrari

Dani Revenga / La Selva del Camp

La tela no teixida és l'element principal per fabricar productes com mascaretes, bolquers, mantes i bates mèdiques o mantes per al sector agroalimentari, entre d'altres. Tots ells compleixen una funció sensible on la qualitat és, cada cop més, un avantatge competitiu. A Berry Global, fabricants d'aquest component, ho saben, i per això reforcen la seva aposta per fer una tela no teixida que doni resposta a les exigències del mercat. Una inversió amb retorn que tenen absolutament interioritzada al centre de producció de La Selva del Camp, el més important d'Europa d'aquesta multinacional nord-americana.

"La clau per tenir valor afegit és fer un producte de qualitat i adaptar-lo amb els acabats necessaris per a cada aplicació", explica David Pujol, director regional d'operacions de quatre dels centres de producció que la companyia té a Europa, entre ells el de La Selva del Camp. "La suavitat és una demanda transversal, però en funció de si la tela teixida ha de servir per fer un producte o un altre, ha de ser hidrofòbica o hidrofílica per absorbir o repel·lir líquids, tot plegat exigeix processos industrials diferents", detalla Pujol.

La tela no teixida de Berry Global troba sortida en un 80% en el mercat de la higiene (bolquers i similars); un 10% en el sector sanitari (mantes i bates per a pacients i professionals); i un altre 10% al sector agrícola (mantes per cobrir aliments). El component bàsic és el polipropilè, però els processos de fabricació permeten que el producte final sigui el que cada sector necessita. "És un repte d'excel·lència tècnica -assegura David Pujol- que ens obliga invertir contínuament per ser competitius".

Els seus processos permeten adaptar la tela teixida a les necessitats de cada sector

El centre de producció de La Selva del Camp és un bon exemple d'aquesta cultura, amb una inversió en curs de tres milions d'euros per automatitzar i modernitzar procediments. En els últims anys, Berry també ha invertit a La Selva en la reobertura de dues línies de producció per fabricar mascaretes, un producte que amb la pandèmia ha disparat la demanda. També destaca una inversió d'1,5 milions d'euros per climatitzar els seus espais i millorar les condicions de treball dels seus professionals.

Berry Global és el principal operador de tela no teixida al mercat espanyol, on treballa per a les principals marques, i un dels més importants a nivell europeu. Un 75% de la seva producció va als mercats del centre i l'est d'Europa. En els darrers anys la seva facturació ha anat pujant de manera sostinguda, passant dels 80 als gairebé 100 milions, en paral·lel a l'increment de la producció.

La sostenibilitat al seu ADN: reutilitzen els seus residus i consumeixen energia d'origen renovable

Com a empresa que treballa en el sector del packaging plàstic, la sostenibilitat i l'economia circular són al centre del seu ADN. En aquest sentit, l'energia que consumeixen és 100% verda. A més, assumeixen el repte de reutilitzar tots els residus que generen. Una política d'empresa que és un compromís i, també, una oportunitat de mercat en un context en què les empreses que no interioritzen aquesta valors deixen de ser competitives.

PERFIL PROPI

Format a la URV, David Pujol es va incorporar a Berry el 2017. Actualment és el director regional d'operacions de 4 centres de producció de la companyia, entre ells el de La Selva del Camp. Pujol té interioritzada la visió corporativa de ser competitius a partir de la qualitat i el compromís amb l'economia circular. "La demanda és cada cop més exigent en aquests dos vectors: la qualitat i la sostenibilitat, i és el repte que assumim per seguir sent competitius". Els resultats de l'empresa li donen la raó.

Notícies relacionades