La Diputació impulsa la promoció turística de la Costa Daurada amb la signatura del conveni Córner 2022

L'acord permetrà participar a fires nacionals, estatals i internacionals i impulsar diverses accions publicitàries

Redacció / Tarragona

El conveni Córner de la Costa Daurada arriba a la 18a edició. L'acord preveu enguany la participació conjunta de 27 institucions públiques i privades -entre ajuntaments, consells comarcals, patronats o associacions- en un total de cinc fires internacionals, dues fires estatals i una fira nacional. A més, també inclou altres accions de publicitat als mercats més importants per donar-hi a conèixer els atractius turístics dels municipis participants. La inversió global i conjunta serà de 332.570 €, dels quals la Diputació de Tarragona assumirà 236.075 €, xifra que representa un 70,9% del total.

La presentació del conveni Córner ha tingut lloc aquest dimarts al saló de plens de la Diputació de Tarragona i ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; de la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, i de la vicepresidenta del Patronat, Camí Mendoza. Els signants de l'acord per aquest 2022 són els ajuntaments d'Altafulla, Calafell, Cambrils, Cunit, Mont-roig del Camp, Reus, Salou, Tarragona, Torredembarra, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, el Vendrell i Vila-seca; els consells comarcals del Baix Camp, de la Conca de Barberà - la Ruta del Cister i del Priorat; les associacions empresarials i entitats de l'àmbit privat Associació Hotelera de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, Associació Empresaris Hostaleria de la Província de Tarragona, Associació Hotelera de la Província de Tarragona, Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada, Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona, Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l'Ebre-Estació Nàutica, Associació Priorat Enoturisme, Aquopolis Costa Daurada, PortAventura i el propi Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Durant l'acte de presentació del conveni, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, s'ha referit al Córner com un acord pioner que "ha esdevingut un referent en l'àmbit turístic i un model a seguir, atesa la seva utilitat i els resultats positius que genera per a cadascun dels participants". L'èxit del corner, ha destacat, "constata la bona sintonia entre territori i institucions i la importància d'aquestes aliances per aconseguir fites d'interès comú". De la seva banda, la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, ha posat de manifest que "l'objectiu d'aquest conveni és sumar esforços i estratègies per traslladar als potencials turistes la gran diversitat i riquesa de la destinació".

El conveni Córner preveu la participació en un total d'onze accions de promoció amb presència a 8 certàmens firals i altres esdeveniments, sota el paraigua de l'Agència Catalana de Turisme. En aquest sentit, la Costa Daurada serà present als següents certàmens: WTM (Londres), MITT (Moscou), Copenhaguen Bike Show (Copenhaguen), IGTM (Roma) i Expo du Vélo (Estrasburg) en l'àmbit internacional; FITUR (Madrid) i NAVARTUR (Pamplona) a nivell estatal i B-TRAVEL (Barcelona) a nivell nacional.

En l'àmbit de la comunicació i el màrqueting, es desenvoluparà una campanya de publicitat conjunta en els mercats emissors més importants de la Costa Daurada que inclourà tres projectes amb accions adreçades als mercats català, espanyol i francès. Les accions tindran com a principal objectiu potenciar i millorar el posicionament de la Costa Daurada i donar suport a la comercialització de l'oferta d'allotjament i les activitats complementàries de la demarcació.

Notícies relacionades