El sector turístic de la Costa Daurada és optimista i assegura que les reserves per Setmana Santa són "bones"

L'aeroport de Reus recupera el 90% del volum ofertat abans de la pandèmia, amb 23 rutes i més d'un milió de seients

Redacció / Vila-seca

El sector turístic de la Costa Daurada encara amb optimisme Setmana Santa i apunta que el ritme de reserves és "bo". El gremi confia recuperar aquesta temporada xifres similars a les d'abans de la pandèmia, quan van registrar 20 milions de pernoctacions. L'empresariat ha celebrat que l'aeroport de Reus recuperi el 90% de les places ofertades l'any 2019, amb més d'un milió de seients i 23 rutes que connectaran el territori amb Regne Unit, Irlanda, Bèlgica o Països Baixos. Aquest dimarts, la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha presentat el Pla Conjunt de Promoció, amb el qual implementaran accions de promoció per consolidar els mercats de proximitat, com el britànic, francès o alemany.

Des de la FEHT han assenyalat que per Setmana Santa obriran la totalitat dels càmpings i apartaments dels seus associats i entre un 75 i 80% dels establiments hotelers. "Comencem la temporada amb molta il·lusió i energia, Setmana Santa és el tret de sortida d'un any en què esperem recuperar pernoctacions properes a les del 2019", ha afirmat la seva presidenta, Berta Cabré, qui ha afegit que el nivell de reserves, per ara, és "bo". Segons Cabré, el mercat britànic està reservant i té ganes de tornar a la destinació, però ha dit que la flexibilització en la política de cancel·lació fa que les reserves no siguin del tot fiable a l'hora de fer previsions.

Tot i el conflicte bèl·lic a Ucraïna i l'escalada dels preus -que ha suposat una "frenada" en les reserves-, l'empresaria es mostra optimista de cara la campanya d'estiu. Preguntada sobre l'afectació que pot tenir la pujada dels preus, Cabré ha respost que s'adaptaran en funció a la seva evolució i a les ofertes d'altres destinacions amb qui competeixen. Amb tot, ha assegurat que no disminuiran la qualitat dels seus establiments i, per això, no ha descartat que acabin pujant les tarifes.

Recuperació del volum de vols prepandèmics a Reus

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha celebrat que l'aeroport de Reus compti amb 23 rutes que connectaran el territori amb Anglaterra, Gal·les, Escòcia, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos i Polònia, així com Palma de Mallorca. Roigé ha destacat que el Regne Unit serà el mercat que disposarà de més rutes, més vols i més oferta de places. Concretament, 321.093 seients que s'oferiran entre finals de març i octubre. Aquestes xifres representen més del 62% del total de l'oferta de les companyies a les instal·lacions reusenques.

La presidenta del Patronat també ha recalcat l'increment d'un 30% dels vols amb Irlanda respecte a l'any 2019, ja que enguany s'oferten 128.619 seients. A més, ha dit, que s'incrementa lleugerament l'oferta dels mercats emissors amb connexions amb Bèlgica, Països Baixos i Polònia. Així mateix, Roigé ha subratllat que la recuperació dels volums previs a la pandèmia es deu al fet que companyies com Ryanair, Jet2 o TUI continuen operant des de l'aeroport de Reus, malgrat la redimensió de les operatives de Easyjet o la fallida de Thomas Cook.

Desestacionalització del turisme

Tant el sector privat com les administracions públiques han remarcat que és important continuar treballant per la desestacionalització de la temporada. "Hem de buscar alternatives, tota la feina que fem en producte gastronòmic, posant en valor el patrimoni cultural, tenim Port Aventura i Ferrari Land; la riquesa del territori és tan gran que podem tenir turisme tot l'any", ha sostingut l'alcalde de Salou, Pere Granados.

En la mateixa línia, s'han posicionat el batlle de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d'Innovació i Turisme de Vila-seca, Cristina Cid, els quals han assegurat que s'ha d'allargar la temporada amb esdeveniments esportius i s'han de cercar nous mercats, més enllà de consolidar els viatgers de l'Europa central.

Pla de Promoció Conjunt

Per tot plegat, el sector turístic destinarà 900.000 euros a campanyes de promoció, les quals s'establiran en el Pla de Promoció Conjunt. L'any passat, el pla va tenir un pressupost extraordinari xifrat en 1,5 milions. Enguany, les actuacions, que s'iniciaran aquest mes d'abril, encara s'estan definint. Tot i això, es donarà continuïtat a les competicions com el Mundialito a Cambrils o la de Mare Nostrum a Salou, o altres, com el patrocini per a dues temporades de l'equip del Manchester City femení.

En la presentació del nou pla, Cabré ha fet balanç de l'anterior i ha explicat que el 60% del pressupost es va centrar en accions de promoció al mercat nacional, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat, un 15% al mercat britànic i irlandès, un 10% al centreeuropeu, un 9% al mercat francès i un 6% als mercats rus i ucraïnès.

Notícies relacionades