Les Cambres de Comerç volen més protecció per al Delta de l’Ebre

La Comissió d’Ordenació del Territori demanarà al Consell General de Cambres de Catalunya que s’adhereixi al manifest en defensa d’aquest espai natural

Redacció / Reus

Les cambres catalanes s'han sumat avui al moviment que reclama solucions urgents per al Delta de l'Ebre. La Comissió d'Ordenació del Territori del Consell General de Catalunya ha decidit, per unanimitat, proposar a les cambres catalanes donar suport al manifest en defensa del Delta.

Mitjançant aquest manifest, les cambres catalanes reclamen a les autoritats competents, nacionals i internacionals:

  • Reconèixer el delta de l'Ebre com un dels espais europeus més amenaçats per l'emergència climàtica, que afecta tant als seus sistemes naturals com al sistema socioeconòmic deltaic, la protecció del qual requereix mesures urgents a curt, mitjà i llarg termini.
  • Desenvolupar un Pla de Protecció del Delta de l'Ebre, prenent com a orientació estratègica les mesures recollides al document "La problemàtica del delta de l'Ebre enfront de la regressió i la inundació. Propostes d'actuacions consensuades des del territori", de la Taula de Consens pel Delta.
  • Mobilitzar els recursos necessaris per portar a terme aquest Pla i, així, protegir el delta de l'Ebre enfront dels desafiaments presents i futurs de l'emergència climàtica.

Després de la reunió, Lluís Soler, alcalde de Deltebre, i Joan Castor, alcalde de Sant Jaume d'Enveja, així com diferents autoritats locals han rebut els membres de la Comissió d'Ordenació del Territori de les cambres catalanes a la Platja de la Marquesa, on han fet un recorregut en el que han pogut comprovar in situ la urgència d'actuació que requereix el delta de l'Ebre.

Tot seguit, la Comissió d'Ordenació del Territori s'ha reunit amb alcaldes i membres de la Taula de Consens pel Delta, en la qual han mostrat el seu suport a la iniciativa, que té com a finalitat la salvaguarda del Delta de l'Ebre, sotmès a una continuada desaparició física. Rafa Sánchez, enginyer i portaveu tècnic de la Taula de Consens pel Delta, ha fet una presentació tècnica sobre el projecte del Pla Delta de l'Ebre.

Notícies relacionades