Techma Business School, la Fundación Esplai, T-Systems i la Cambra de Reus lliuren els diplomes del seu programa formatiu

Es preveu que més del 80% dels alumnes trobin feina gràcies a l’elevada demanda de professionals formats de la multinacional tecnològica i a tot el sector TIC

Redacció / Reus

Aquest matí ha tingut lloc la clausura de la segona edició del programa de formació per a joves desocupats en el que col·laboren Techma Business School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, T-Systems, empresa tecnològica amb centre operatiu a Reus, la Fundación Esplai, entitat que treballa en l'àmbit de la inclusió social des de l'acció socioeducativa, i la Cambra de Comerç de Reus.

Un total de 20 alumnes han presentat el seu projecte de final de curs i han rebut el corresponent diploma i, el que és més important, un cop superada aquesta formació, queden a disposició de T-Systems i d'altres empreses tecnològiques per optar a un lloc de feina qualificat a un sector en creixement en el que hi ha una elevada demanda de professionals formats. Aquesta tendència fa preveure que la inserció laboral dels alumnes que superen aquest programa serà molt elevada, per sobre del 80%.

Aquests cursos són gratuïts i tenen una càrrega formativa de 300 hores. Les persones que els superen obtenen la qualificació de programadors junior en Java i Angular. Des d'aquest mes de setembre hi ha en marxa la tercera edició a la que s'han inscrit 20 alumnes més.

La directora general de Techma Business School, Alba Campos, ha explicat que "poder donar resposta a les necessitats d'una empresa com T-Systems col·laborant amb un partner amb l'experiència de la Fundació Esplai i el suport empresarial de la Cambra de Reus té un gran valor per a nosaltres. Tenim la mateixa visió".

Per la seva banda, David Oliva, de T-Systems, ha valorat molt positivament "aquestes iniciatives que donen l'oportunitat als més joves d'accedir a un sector que, només en l'últim any, ha augmentat la demanda de professionals casi un 7% i la seva taxa d'atur és de tan sols el 3%".

Des de la Fundació Esplai, Joel Ferrer, considera que "aquesta col·laboració ens permetrà que persones desocupades puguin postular a posicions laborals de qualitat, amb sous per sobre de la mitjana i possibilitat de desenvolupament en un sector cada cop més important al territori".

Des de la Cambra de Comerç de Reus, el president, Jordi Just, apunta que la iniciativa "subratlla la importància de fer xarxa amb altres realitats empresarials, contribuint a l'ocupació del col·lectiu de joves amb competències professionals tecnificades de base que poden contribuir a la projecció professional d'aquestes persones en el sector de les TIC."

Notícies relacionades