Tecnologia per empoderar a les empreses

XIPSET dissenya sistemes i eines tecnològiques a mida de les necessitats de les pimes

Mònica Carrasco / Valls

En l'any del seu quinzè aniversari, la tecnològica vallenca XIPSET - IT & Cloud Solutions mira al futur posant el focus en la cibserseguretat. Amb una trajectòria consolidada oferint serveis de computació al núvol i gestió de sistemes per a petites i mitjanes empreses, treballen per reforçar la seva àrea d'I+D amb la creació d'un laboratori de ciberseguretat.

El que va començar com un petit projecte per instal·lar i mantenir sistemes informàtics per empreses s'ha convertit en una empresa robusta especialitzada en computació al núvol, consultoria, instal·lació i gestió d'infraestructures informàtiques i ciberseguretat. Sergi Querol, CEO de XIPSET-IT&Cloud Solutions explica que la incorporació d'aquesta darrera a la seva oferta de serveis "era el pas natural, no pots muntar infraestructures a casa del client i donar serveis al núvol sense una ciberseguretat evolucionada i complexa".

Treballen en projectes amb grans multinacionals però el seu client principal és la petita i mitjana empresa. Els ofereixen la base on introduir tota la tecnologia i sistemes, des de gestió interna fins a plataformes de venda externa i per això dissenyen un vestit a mida de les necessitats de cada cas. "Ens motiva empoderar a les empreses tecnològicament perquè puguin ser més productives i resilients. La incorporació d'eines tecnològiques és perfectament compatible amb el comerç i l'empresa més tradicional i hem d'anar cap aquest model", assegura Querol. Manté que cal veure-ho com una inversió i no com una despesa, "els canvis dins el món de la informàtica es poden veure com a molt dràstics però són poc invasius, no són dràstics ni cars".

Amb seus a Valls i Barcelona i un equip de dotze persones, XIPSET compta amb dos centres de dades propis a Barcelona i Madrid; fet que millora la seva capacitat de reacció en cas de que hi hagi qualsevol incidència. Segons Sergi Querol, "fer servidors físics a mida a les pròpies oficines ha passat una mica a millor vida". Traslladar els sistemes al núvol ja era una molt bona opció per les empreses fins però l'actual escassetat de materials i l'increment generalitzat de costos fan que prengui encara més força.

El CEO de XIPSET-IT&Cloud Solutions remarca també que la pandèmia ha contribuït a un canvi de mentalitat generalitzat entre la petita i mitjana empresa. "Hi ha empreses que ho fan per superació i altres per supervivència però ha estat un revulsiu per incorporar eines que ajuden en la productivitat". Més enllà del disseny i acompanyament tècnic als clients, Querol fa especial incidència en la necessitat de fer pedagogia, especialment en el terreny de la ciberseguretat. "Hi ha encara un gran desconeixement i les empreses han de fer un pas més. De vegades es fan grans despeses en sistemes de seguretat però no es tenen en compte detalls del dia a dia on apareixen les escletxes de seguretat. El problema pot estar en que un ordinador no estigui actualitzat correctament o en una paraula de pas", afirma Querol.

Tenen clara la importància d'aquesta àrea per l'empresa i els seus clients i per aquest motiu és un dels focus de les seves inversions de futur. A la llista de XIPSET de projectes pels propers mesos hi ha la creació d'un laboratori per experimentar en matèria de ciberseguretat. "Estem fent esforços per fer-ho realitat perquè volem provar tecnologies i idees, portar-les a l'extrem i poder-les aplicar als nostres clients. És el nostre projecte més ambiciós i és cap on volem anar en els propers anys".

PERFIL PROPI

El Sergi Querol, CEO de XIPSET, riu quan explica que la seva passió per la tecnologia comença desmuntant les videoconsoles de casa i recorda el Commodore 64 que encara funciona. Volia aprendre com es construïen aquells sistemes i va estudiar informàtica. L'any 2008 es va llençar a l'aventura muntant XIPSET amb David Cervantes; un projecte on persisteix aquesta curiositat, on creuen en l'equip i s'esforcen per potenciar-ne talents i fortaleses.

Notícies relacionades