Tarragona rep 1,2 MEUR dels Next Generation per a la transformació digital del comerç

L'empresa pública Mercats de Tarragona lidera el projecte valorat en 1,5 MEUR

Redacció / Tarragona

La ciutat de Tarragona ha rebut 1.199.158,40 euros dels fons Next Generation per impulsar la transformació digital del comerç i aplicar mesures de sostenibilitat i eficiència energètica als establiments del sector.

El projecte 'Tarragona centre comercial obert' està liderat per l'empresa pública Mercats de Tarragona i s'ha valorat en 1.498.948 euros, per la qual cosa el 80% del cost estarà subvencionat. La implementació començarà enguany i ha d'acabar al juny de l'any que ve. La iniciativa permetrà "actualitzar" les formes de treballar per competir amb les compres en línia o altres "reptes digitals". El pla preveu 24 actuacions repartides en tres grans eixos d'actuació.

El primer eix de millora tecnològica i transformació digital (amb una inversió de 399.663,50 euros) preveu 9 accions per millorar les infraestructures tecnològiques als mercats municipals. El segon eix d'acompanyament en la digitalització i modernització comercial, que presenta 10 actuacions per formar, assessorar i acompanyar paradistes, marxants i comerciants en el camí cap a la transformació digital (484.605,50 euros). El darrer i tercer eix és el de la sostenibilitat i eficiència energètica (457.380,50 euros), amb 4 accions per a la millora de l'eficiència energètica del Mercat de Torreforta, programes de foment de l'economia circular i de productes de proximitat, i la instal·lació de punts d'entrega refrigerats i intel·ligents al Mercat Central. El projecte inclou una oficina tècnica d'implementació del procés global de digitalització (157.300 euros).

Notícies relacionades