Neix l’Espai Boule, un centre de formació obert enfocat al context global

Diverses entitats col·laboren en un projecte que posa el focus en els projectes internacionals

Redacció / Reus

L'Espai Boule es va inaugurar aquest dimecres amb la presència de bona part del teixit social de Reus i del territori. Es tracta d'un centre obert de formació en el que col·laboren diverses entitats que comparteixen un objectiu: proporcionar coneixements per al desenvolupament professional en l'àmbit internacional. En concret, volen "oferir oportunitats de mobilitat internacional i d'inserció laboral als més joves i fomentar i promoure el territori gràcies a la gestió de projectes internacionals".

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita i d'altres representants polítics de l'Ajuntament de Reus. També hi van assistir membres de la comunitat educativa i d'entitats del teixit reusenc, entre molts d'altres.

Alfred Blasi, un dels impulsors de l'Espai Boule, ha detallat que "buscàvem un lloc per aglutinar totes les organitzacions que treballem conjuntament i vam veure una excel·lent oportunitat en aquest espai". Per Blasi, l'objectiu del projecte "és posar Reus al mapa mitjançant les activitats i formacions que realitzem".

Per la seva banda, Olena Korzhykova, l'altra promotora de l'Espai Boule, va explicar que "teníem una oportunitat esplèndida en un indret gairebé abandonat. Per nosaltres l'Espai Boule és un centre obert de formació, per a totes les capacitats, cultures i edats". "L'Espai Boule és per a tota les persones que volen aprendre", ha afirmat, i ha afegit que "hem obert una porta a la gent de Reus i del territori".

Per la seva banda, l'alcaldessa de l'Ajuntament de Reus, Sandra Guaita, va agrair la tasca realitzada per l'Espai Boule: "Aporteu formació i coneixement a la ciutat i la traslladeu a Europa. Obriu la ciutat i ens oferiu una visió més oberta del món en el qual vivim. Heu posicionat Reus a Europa".

La inauguració de l'Espai Boule va tenir a Emilio Duró com a ponent principal. Dins del conegut grup de 'Mentes Expertas', Duró ha inspirat després dels parlaments institucionals amb el seu discurs sempre motivacional i optimista, i enfocat a millorar personalment i professionalment.

Els actes inaugurals de l'Espai Boule continuen aquest dijous, 14 de setembre, amb la xerrada 'Continuar aprenent: la importància de la formació permanent', de la influenciadora 'Filòloga de Guàrdia'. La conferència es combinarà amb una actuació musical de Fito Luri i Xavier Pié i el maridatge d'una selecció de vins del Celler Cingles Blaus.

L'Espai Boule es troba en un edifici històric, patrimoni de la ciutat, que data de finals del segle XIX. En aquestes antigues cotxeres de les diligències del Palau de la família Boule, reusencs pioners en l'exportació de vins, s'hi poden admirar unes magnífiques estructures metàl·liques representatives de l'època.

Notícies relacionades