Solcam instal·larà més de 8.000 plaques solars al Consorci d’Aigües de Tarragona

Amb una potència de 4,8 MW alimentaran els dipòsits d’aigua del CAT reduint la petjada de carboni i els costos energètics del CAT

Redacció / Riudoms

L'empresa tarragonina Solcam, amb seu a Riudoms, instal·larà més de 8.000 plaques solars als dipòsits d'aigua del CAT, el Consorci d'Aigües de Tarragona. En total, la instal·lació tindrà una potència de 4,8 MW d'energia fotovoltaica, que suposaran una important disminució de la petjada de carboni de l'activitat del CAT i també dels seus costos energètics.

A aquest projecte Solcam col·laborarà amb Endesa. L'obra està programada per començar el setembre del 2023 i completar-se l'estiu del 2024. El fet que les plaques solars s'ubiquin directament sobre els dipòsits d'aigua també contribueix a la reducció de la petjada de carboni ja que elimina la necessitat de transportar l'energia.

Segons Marc Segura, CEO de SolCam i coordinador de la Comissió d'Energia de la Cambra de Comerç de Reus i de la del Consell General de Cambres de Catalunya "aquest projecte representa una fita important a la nostra missió de promoure la sostenibilitat i la utilització d'energies renovables a la nostra regió. Estem encantats de col·laborar amb Endesa i el Consorci d'Aigües de Tarragona per brindar una solució que beneficiï tant el medi ambient com l'economia local".

Segons l'empresa, "aquest projecte s'alinea amb les tendències actuals en polítiques energètiques i mediambientals. El Consorci d'Aigües de Tarragona esdevindrà un exemple per a l'administració pública i el sector privat en complir dos objectius fonamentals: reduir l'empremta de carboni i garantir un preu estable en el subministrament d'energia. Això no només beneficia el medi ambient, sinó que també proporciona estalvis econòmics significatius".

Notícies relacionades