El Port de Tarragona assoleix un nou rècord amb més de 87.000 moviments de camions

L’Eix Transversal és la porta d’entrada i sortida principal amb un 83,6% de les entrades i sortides registrades

Redacció / Tarragona

L'Autoritat Portuària de Tarragona va registrar durant el mes d'octubre un nou rècord en l'entrada i sortida de camions a les instal·lacions portuàries amb 87.442 i un creixement del 17,3% respecte el 2022. La xifra acumulada des de l'inici de l'any 2023 s'enfila fins 796.619 camions. Aquestes dades de creixement s'expliquen pel bon moment que estan vivint els cereals al Port de Tarragona, que ha experimentat un important augment en els últims mesos.

El Port de Tarragona ha assolit un nou rècord en el moviment de camions durant el mes d'octubre. En total, van entrar i sortir del port un total de 87.442 camions, un 17,3% més que el mateix mes de l'any anterior. Aquesta xifra supera els 85.128 moviments de camions que es van produir al novembre de 2022, fins ara la millor marca de la història del port.

Les dades acumulades de gener a octubre també són positives, amb un total de 796.619 moviments de camions, un 17,5% més que el mateix període de l'any anterior. Aquest creixement s'explica pel bon moment que està el moviment de cereals al Port de Tarragona, que ha experimentat un creixement important en els últims mesos, i l'entrada en funcionament del tram del Coll de Lilla a l'A27 que ha rebaixat el temps de transport amb el hinterland del Port.

El recompte total d'entrades i sortides de turismes, camions i altres vehicles no especificats entre gener i octubre s'enfila fins als 2.079.682, el que suposa un creixement del 7,1% respecte l'any anterior.

Per accessos, l'Eix Transversal continua sent la porta principal al Port de Tarragona acumulant un 83,6% del transit total de vehicles que entren i surten de les instal·lacions portuàries tarragonines. L'accés de Llevant és el segon en volum d'entrades i sortides amb 25.990 vehicles registrats durant l'octubre, mentre que l'accés de Reus és el tercer amb 9.239. Aquest dos últims accessos sense moviment de camions.   

Notícies relacionades