Grup Plana renova 100 dels seus 600 autobusos i amplia les bases de Reus i l’Hospitalet

L’empresa ha invertit 17 milions d’euros aquest any per la renovació de la flota i l’ampliació de les instal·lacions, que arribaran als 100.000m2 a principis d’any

Grup Plana ha fet també la substitució i millora de prop del 20% de la flota, la major renovació que ha fet l’empresa en tota la seva història.
Redacció / Reus

Grup Plana ha invertit aquest any 17 milions d'euros per donar resposta a l'augment dels serveis de transport per carretera. La renovació d'autocars ha consistit en la compra de 100 vehicles que disposen de tecnologies avançades per reduir les emissions (filtres de partícules, sistemes de tractament de gasos, entre altres millores). Tots destaquen per la maniobrabilitat i el consum reduït, ajudant a minimitzar les emissions de partícules i altres elements derivats de la combustió. A més, disposen de plataformes elevadores per afavorir l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

Dins d'aquesta renovació, destaquen 17 nous autobusos adquirits als proveïdors Scania i MAN, dos noms de referència en el sector del transport. Disposen de tecnologies Euro6E i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, incorporen sensors d'angles morts i equipament tecnològic avançat, com càmeres i carrosseries eficients que redueixen el consum en un 15%.

S'hi sumen més de 80 autobusos amb tecnologies Euro6D i Euro6C, que substitueixen els vehicles amb emissions Euro4 i Euro5. D'aquesta manera, Plana ja té la major part de la flota en vehicles Euro6, contribuint així a una disminució significativa de les emissions.

100.000 m2 de superfície disponible

Aquest 2023 l'empresa ha fet una aposta important pel creixement i la sostenibilitat dels espais disponibles. En concret, ha invertit més de 5 milions per ampliar les bases de Reus, que superarà els 44.000 m2 de superfície i podrà tenir fins a 436 autocars i 218 turismes aparcats, i la de l'Hospitalet de l'Infant, que passa a duplicar l'espai per poder tenir-hi fins a 72 autocars aparcats en 10.000 m2 de superfície.

Amb aquestes ampliacions, les bases del Grup Plana arribaran als 100.000 m2 d'espai disponible i estan preparades per atendre l'augment dels serveis de transport per carretera que ofereix. També estan dotades de millores per poder reduir el consum d'energies.

Grup Plana consolida així la posició en el sector del transport de viatgers, prioritzant la qualitat del servei, l'accessibilitat i la seguretat dels passatgers i el compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Notícies relacionades