REDESSA presenta els actes del seu 30è aniversari

El programa té la finalitat d’acostar l’activitat de REDESSA a la ciutadania i fer un reconeixement a persones, empreses i institucions vinculades a la seva història

Redacció / Reus

REDESSA inicia els actes de celebració del seu 30è aniversari. L'empresa municipal va començar la seva activitat al 1994, essent pionera al territori i facilitant i impulsant la iniciativa empresarial, així com donant suport als emprenedors, ajudant-los a fer créixer els seus projectes. L'any 1995 es va inaugurar el primer centre d'empreses, el de REDESSA Viver, i des d'aleshores, el seu creixement ha estat constant: al 2002 es va posar en marxa el complex de REDESSA Naus, al 2011 es va inaugurar el centre de REDESSA Tecno i les noves instal·lacions del Centre de Fires i Convencions de firaReus Events al Tecnoparc; al 2013 es va incorporar REDESSA Cepid a la gestió de REDESSA, i aquest 2024 s'inauguraran les noves instal·lacions de REDESSA Innovació, al Campus Bellissens.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha explicat que "tenim un eix sencer del PAM dedicat a polítiques de ciència, innovació i creixement econòmic, i REDESSA és un dels nostres principals agents per dur-les a terme". Guaita ha posat en valor que en aquests 30 anys "gairebé 600 empreses han estat instal·lades als centres d'empreses de REDESSA, no només per la facilitat en el lloguer dels seus espais, sinó també per la qualitat dels seus serveis".

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha presentat els eixos de la celebració i ha explicat que "l'aniversari de REDESSA potenciarà la visibilitat de la tasca que realitza l'empresa municipal de suport a les empreses, emprenedors, startups i spinoffs que s'instal·len a la ciutat. REDESSA és una eina fonamental en aquest àmbit, precisament per la seva capacitat de promoure serveis específics que potencien aquest ecosistema".

La celebració dels 30 anys de REDESSA tindrà 5 objectius fonamentals:

  1. Acostament a la ciutadania: amb accions com la creació d'un itinerari interactiu per donar a conèixer espais vinculats a l'activitat de REDESSA, que sovint són desconeguts per la ciutadania. També està previst fer un mural de grans dimensions la zona de La Hispània amb la col·laboració d'artistes locals i donar visibilitat als 30 anys a les façanes dels centres d'empreses.
  2. Agraïment a les empreses i emprenedors que han format part de la història de REDESSA: a través de la creació de contingut amb testimonials vinculats a l'activitat de REDESSA.
  3. Difusió de l'activitat en innovació i digitalització, amb la creació de recursos digitals de realitat augmentada a les activitats i centres d'empreses de REDESSA.
  4. Difusió del passat, present i futur de REDESSA, amb l'organització de visites guiades.
  5. Celebració de ciutat: amb activitats vinculades al calendari festiu de ciutat, especialment per Sant Jordi, Sant Pere i en el marc d'exproReus. A més, es farà un esdeveniment final de la celebració que reconeixerà a les persones, empreses i institucions vinculades als 30 anys de REDESSA.

Especialització en l'àmbit tecnològic

L'evolució de REDESSA en els últims anys ha estat molt vinculada al creixement del sector TIC a la ciutat. En aquest sentit, són més de 1.500 professionals els que treballen a REDESSA, la meitat dels quals, són de perfil tecnològic. Així, mentre que la multinacional T-Systems ja va anunciar la seva aposta per la ciutat, on hi treballaran uns 500 professionals al nou centre de REDESSA Innovació; en l'última setmana Viewnext (IBM) ha anunciat la seva intenció de duplicar el nombre de treballadors que té a les seves oficines de REDESSA Tecno, on preveu passar de 100 a 200 professionals en els pròxims dos anys.

D'altra banda, l'empresa municipal ha impulsat el Hub Foodtech & Nutrition amb la finalitat de potenciar un altre dels sectors estratègics de Reus i de la Catalunya Sud, l'agroalimentari, generant dinàmiques amb les empreses tecnològiques i treballant per impulsar la creació de nous projectes. En aquest sentit, l'alcaldessa ha afegit que "treballar en matèria de via pública, educació, salut, etc, posant les persones al centre és molt important per millorar la vida dels reusencs i les reusenques, com també ho és generar activitat econòmica per retenir i captar el talent".

Actualment, l'empresa municipal REDESSA compta amb 22.000 m2 en els centres d'empreses de REDESSA Viver, REDESSA Tecno i REDESSA Cepid. Més de 180 empreses estan instal·lades en aquests centres, que tenen un 95% d'ocupació total.

Notícies relacionades