La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre enceten la seva participació a la fira FITUR confirmant les bones perspectives per aquest 2024

Una trentena d’agents turístics de la demarcació, sota el paraigües de la Diputació, participen d’una de les cites anuals més importants del sector turístic que té lloc a Madrid fins al proper diumenge

Redacció / Madrid

La Diputació de Tarragona encapçala la promoció de l'oferta turística de la Costa i les Terres de l'Ebre a la 44ena edició de la fira FITUR a Madrid. Aquest dimecres s'ha inaugurat el certamen, una primera jornada on hi han participat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Carlos Brull, el vicepresident segon de la Diputació, Enric Adell, i la vicepresidenta segona per la marca Terres de l'Ebre del Patronat de Turisme de la Diputació, Iris Castell, a més d'alcaldes i regidors de la demarcació. Un total de 30 ens públics i privats del sector turístic del Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l'Ebre són representats aquests dies a FITUR.

Durant les primeres trobades amb operadors turístics i companyies aèries, com Jet2.com, TUI o Ryanar, ja s'han pogut constatar les bones perspectives per aquest exercici turístic. Noemí Llauradó i Carlos Brull també han participat de diferents activitats que tenen lloc en el marc de la fira, com la presentació de l'aliança amb MSC Cruceros que permetrà oferir experiències post creuer a la Costa Daurada o la presentació de les accions previstes per aquest 2024 per part del Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l'Ebre. Hi ha previstes una quarantena de reunions entre aquest dimecres i divendres per part de tècnics del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona amb operadors del sector turístic, mitjans de comunicació i companyies aèries.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que "les primeres reunions que hem mantingut en aquesta cita obligada del sector turístic amb companyies aèries, tour operadors i agències de viatge ens fan ser positius en els pronòstics pel que fa a ocupació, recuperant les dades que teníem abans de la pandèmia. A més, també preveiem que l'Aeroport de Reus arribarà als 1.100.000 o 1.200.000 passatgers, una xifra que suposa un increment del 16% respecte al 2023". El president del Patronat de Turisme de la Diputació, Carlos Brull, subratlla que la promoció conjunta en esdeveniments com la fira FITUR "posa de manifest que treballar conjuntament amb diferents agents del sector turístic del territori de manera conjunta és la millor garantia per amplificar i posicionar el valor de les nostres destinacions".

Promoció conjunta

Un total de 30 ens públics i privats de la demarcació participen a FITUR de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en la modalitat de promoció conjunta Corner. Les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l'Ebre són presents a aquesta fira amb un estand cadascuna, en el marc de l'espai de l'Agència Catalana de Turisme.

La marca turística Costa Daurada esta representada per Calafell, Cambrils, Cunit, El Vendrell, L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors, Mont-roig del Camp-Miami Platja, Reus, Salou, Tarragona, Valls i Vila-seca-La Pineda Platja. Pel que fa a la marca turística Terres de l'Ebre s'hi promocionen les destinacions d'Amposta, Ascó, Camarles, L'Ampolla, La Ràpita i Tortosa, a més dels Consells Comarcals del Baix Ebre i de la Terra Alta.

També hi participen l'Aquopolis Costa Daurada, el Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l'Ebre, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, l'Associació d'hotels de la província de Tarragona, l'Associació hotelera Costa Daurada i Terres de l'Ebre, l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l'Ebre, MIDIT/Terres de Mestral, l'Associació de càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Priorat Enoturisme, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus.

Notícies relacionades