Salut i Treball presenta el sistema de Seguiment Digital de la Salut, SDS

Es tracta d’una proposta pionera en el camp de la vigilància de la salut dels treballadors

Núria Salvat i Ona Basora, impulsores del servei, amb Paco Lari, director general de Salut i Treball.
Redacció / Reus

Salut i Treball, firma referent en serveis de prevenció de riscos laborals, ha donat un salt de gegant en el camp de la vigilància de la salut. Tant és així que, després de més d'un any de desenvolupament i proves, ha presentat el sistema de Seguiment Digital de la Salut, SDS.

"Es tracta d'una proposta pionera en el sector que permet fer un seguiment àgil i eficient de la salut dels treballadors amb uns estàndards de qualitat únics", explica Paco Lari, director general de la companyia que, en poc més de deu anys, s'ha consolidat a Reus i Tarragona i també al conjunt del país, amb delegacions a Barcelona i Lleida.

De la cura per la salut de les persones i la clara aposta per la digitalització neix SDS. Un servei que serà operat per l'àrea d'infermeria, depenent de l'equip mèdic de Salut i Treball, en horari de 9 a 14 hores, tots els dies laborables de la setmana i amb un compromís de recepcionar i donar resposta a les consultes el més aviat possible, sempre dins un termini màxim de 48 hores, expliquen.

SDS utilitzarà WhatsApp com a canal de comunicació, un sistema que en aquests mesos de prova s'ha mostrat com el més vàlid, i recomanable a nivell de confidencialitat i privadesa, per assolir aquesta fluïdesa en les comunicacions entre els treballadors de les empreses clients i els professionals sanitaris de Salut i Treball.

"A l'any fem més de 4.000 reconeixements mèdics. El valor d'aquest servei no rau només en les xifres, sinó en els seguiments individualitzats i les recomanacions personalitzades que fem, en base als resultats de les proves mèdiques practicades. Ara, amb el sistema SDS, serem encara més eficients i proactius. Estem segurs que les empreses sabran valorar aquest important salt qualitatiu i els treballadors ho tindran encara més fàcil per adreçar-se a nosaltres, resoldre dubtes i sol·licitar tots els aclariments i la informació que precisin en base al seu estat de salut", assenyala Lari.

Val a dir que SDS és un sistema bidireccional, "i aquí hi ha un altre dels seus importants actius, la qual cosa vol dir que no només els treballadors es poden adreçar a nosaltres quan creguin convenient, sinó que Salut i Treball es podrà adreçar a ells sempre que sigui necessari per fer-los-hi recordatoris, seguiments, recomanacions... complementant, així, la trucada mèdica del facultatiu que ja realitzem", afegeixen Núria Salvat i Ona Basora, impulsores del servei.

"Es important tenir en compte que, atès que el Seguiment Digital de la Salut opera a través de WhatsApp, concretament al número 678 631 821, ens poden fer arribar les consultes les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana", conclou el director general.

Notícies relacionades