El Fòrum d’Inversió CAT SUD acull 10 presentacions de projectes empresarials

És la setena edició d’un esdeveniment que té com a objectiu connectar els emprenedors amb possibles inversors

Redacció / Tarragona

Més de dues-centes persones del món de l'emprenedoria i l'empresa s'han donat cita aquest dijous 7 de març a l'Auditori Diputació en el 7è Fòrum d'Inversió CAT SUD,  per connectar projectes empresarials amb possibles inversors. Una trobada anual que es va consolidant any rere any gràcies a l'impuls de la Diputació de Tarragona, acollidora d'aquesta edició, els ajuntaments de Tarragona i Reus, l'Agència per a la competitivitat a l'empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) i la Universitat Rovira i Virgili.

En el transcurs de l'acte s'han presentat deu projectes empresarials innovadors de diferents sectors empresarials, com la restauració, l'esport, l'entreteniment, la tecnologia o la gestió de residus. Les empreses que han presentat les seves propostes a l'Auditori han estat Executive HR Talent, una aplicació de recursos humans 4.0; EO! Easy Ordering, per facilitar als restauradors i clients la gestió de comandes en línia; PlasticPeople basada en l'economia circular, transforma els plàstics usats en materials polivalents per a altres usos; Bekeep, monitorització d'entrenaments esportius d'alt rendiment; Approach, una tecnologia per posar en contacte persones afins; Blesbert disseny i tecnologia d'última generació per a la fabricació de rellotges de carboni aeroespacial, Grup B.Live, un simulador de ral·lis, per a l'entreteniment; Medishoes; tecnologia precisa per a la moda del calçat; Localboss, una aplicació que permet als restauradors gestionar les ressenyes d'internet; i Cafide, marca ètica de productes per a mascotes.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat el compromís de la Diputació amb aquesta iniciativa "que  convida a l'optimisme perquè ens impulsa a seguir apostant per les bones idees, per la passió i per la valentia dels emprenedors i emprenedores que obren camí per un futur millor, prova d'aquest optimisme és que en l'edició d'enguany hem batut rècords amb 24 propostes de projectes de les quals se'n presentaran 10".

La consellera de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha posat en valor que el Fòrum: "És una mostra de la voluntat i la capacitat d'agents i administracions de treballar per objectius comuns en benefici d'emprenedores, emprenedors i empreses de tota la província de Tarragona, i per identificar i generar un teixit inversor propi que es quedi a casa nostra i projecti el territori"; alhora que ha recordat alguns dels programes de Tarragona Impulsa per fomentar l'emprenedoria "com el Tarragona Start-Up, íntegrament finançat i organitzat per l'Ajuntament de Tarragona i que està obert a inscripcions fins al 23 de març".

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de Reus, Josep Baiges, ha manifestat que "el sud de Catalunya és terra de talent creatiu, innovador i de futur i des de l'Ajuntament de Reus, amb les entitats organitzadores d'aquest Fòrum, volem ser al costat d'aquest talent, de les persones emprenedores i donar-los suport i visibilitat perquè puguin consolidar els seus projectes".

Jordi Aguasca, director d'Innovació i Transformació Tecnològica, ha senyalat que "El Fòrum CAT SUD és una aposta consolidada que assegura el creixement de l'ecosistema de startups a la demarcació de Tarragona gràcies a la suma de tot el sector públic que col·labora conjuntament per enfortir-lo i expandir-lo. Les empreses emergents són un atractiu per a la inversió estrangera, la transformació tecnològica i per la captació i retenció de talent a casa nostra. A més, un ecosistema fort fomenta sinergies positives entre la universitat i la recerca amb la indústria local".

Els emprenedors també han tingut temps de posar-se en contacte directament amb els inversors per poder-los exposar de primera mà els detalls de cadascun dels projectes. Aquest és un dels moments clau del Fòrum d'Inversió Cat Sud, ja que compleix amb l'objectiu de facilitar el contacte entre els possibles inversors i els emprenedors, de manera que els seus projectes puguin obtenir el finançament desitjat. Per aquesta edició, s'ha comptat amb la col·laboració d'Economistes BAN, la Xarxa de Business Angels del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Notícies relacionades