El Hub Foodtech & Nutrition cerca nous àmbits de col·laboració amb el hub agroalimentari més important de Lituània

Les aliances internacionals són una de les línies estratègiques del Hub

Redacció / Reus

Representants del Hub Foodtech & Nutrition, impulsat per l'Ajuntament de Reus a través de REDESSA, s'han reunit a Lituània amb representants de l'AgriFood Lithuania, el hub d'innovació digital del sector agroalimentari més important del país bàltic.

Representants del Hub Foodtech & Nutrition s'han reunit aquesta setmana amb responsables d'AgriFood Lithuania, un centre i un hub d'innovació digital que reuneix els agents empresarials, científics i públics més importants de Lituània, per tal d'implementar la transformació digital de l'agricultura, l'alimentació i els sectors relacionats. Aquest pol d'innovació connecta les diferents parts interessades amb actors intersectorials per donar suport integral a la investigació, el desenvolupament i la implementació de tecnologies agroalimentàries avançades. Els dos hubs, Agrifood Lithuania i el Hub Foodtech & Nutrition, tenen molts punts en comú pel que fa a interessos del seu teixit agroalimentari, la qual cosa obre vies de col·laboració entre els dos països.

La trobada entre els representants dels dos hubs ha tingut lloc durant la cimera sobre bioecononomia Green Horizons Summit, organitzada per AgriFood Lithuania i el Research Council of Lithuania, a la qual han estat convidats els integrants del projecte SOULFOOD, entre ells el Hub Foodtech & Nutrition.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha assegurat que "des del Hub Foodtech & Nutrition treballem per detectar els agents que ens han d'ajudar a generar nous projectes que siguin útils i facin créixer la seixantena d'empreses agroalimentàries adherides. Les accions iniciades aquesta setmana a Lituània tindran continuïtat perquè creiem que un projecte com el Hub ha de buscar aliances internacionals, especialment en l'àmbit de la Unió Europea".

La digitalització, l'economia circular, la seguretat alimentària, la transparència i traçabilitat per a una millor informació al consumidor, el desenvolupament de nous aliments saludables i sostenibles, i el foment de l'envelliment saludable, són alguns dels punts que més preocupen a les empreses adherides al Hub i que també són d'interès per AgriFood Lithuania. Després d'aquesta primera trobada, els representants dels dos equips han acordat crear un grup de treball per iniciar accions específiques.

Notícies relacionades