Repsol acaba la parada de l'àrea química del complex de Tarragona

La companyia ha invertit 150 milions i destaca que l'operativa finalitza sense accidents personals, industrials o mediambientals

Redacció / Tarragona

Repsol ha finalitzat la parada programada de manteniment de les unitats d'Òxid de Propilè Estirè Monòmer (OPSM) i de derivats situada a l'àrea de química derivada del complex industrial de Tarragona.

La companyia ha destinat un pressupost de 150 MEUR, dels quals 50 a treballs de manteniment i 100 milions a inversions en seguretat, medi ambient, eficiència energètica i millora de la competitivitat. Per dur a terme les tasques s'hi han dedicat 771.000 hores entre els 2.105 treballadors que de mitjana hi han participat, i que han finalitzat sense accidents personals, industrials o mediambientals.

Els treballs han consistit en la revisió de 675 equips i la posada en marxa de projectes que milloraran la competitivitat i l'eficiència energètica de les instal·lacions i possibilitaran evitar l'emissió de 104.000 tones de CO2 anuals. L'actualització tecnològica del cremador de la torxa, els treballs per a l'electrificació d'elements clau de la planta i la instal·lació de nous Oxidadors Tèrmics Regeneratius són algunes de les principals actuacions que s'han fet.

Notícies relacionades