Solargest realitzarà el manteniment de la planta solar més gran de Catalunya

La instal·lació de Constantí ocupa 15 hectàrees amb 27.274 mòduls i té una potència de 16,6 MW

Redacció / Constantí

Solargest Renovables SL realitzarà el manteniment de la planta solar més gran de Catalunya. Es tracta d'un parc solar de 15 hectàrees format per 27.274 mòduls amb una potència total de 16,6 MW, ubicat al terme de Constantí, al costat mateix del polígon industrial. Aquest parc solar s'ha connectat a la xarxa a inicis d'aquest mes d'abril.

Solargest durà a terme el manteniment integral de tot el parc. En aquest sentit, l'empresa desenvoluparà les tasques de treballs elèctrics i anàlisis termogràfics de tots els components dels equips ubicats al parc. Així mateix, cal destacar que la neteja dels mòduls es durà a terme mitjançant robots. Ja des de fa uns mesos, Solargest fa les neteges de manteniment de totes les instal·lacions contractades amb robots, optimitzant-ne el rendiment i el resultat de la tasca.

El CEO de Solargest, Gerard Pagès, remarca que els manteniments en les instal·lacions fotovoltaiques "són bàsics per garantir un rendiment òptim de la planta i poder conservar els equips en perfecte estat, ja que són instal·lacions que tenen una vida útil molt llarga (més de vint-i-cinc anys), sempre que existeixi un treball permanent". "Una instal.lació sense el correcte manteniment perd producció i, per tant, això suposa obtenir menys estalvi o ingressos dels previstos". "A Solargest utilitzem els equips més innovadors per portar a terme aquests manteniments, sigui en cobertes d'edificis o, en aquest cas, en parcs solars", ha conclòs Pagès.

Notícies relacionades