El Port de Tarragona participa a la Intermodal South America per captar noves línies i tràfics de major valor afegit

Es tracta d’una de les principals fires de transport de mercaderies, logística i comerç exterior a nivell internacional

La ZAL tindrà accés ferroviari directe per facilitar l'entrada del tren en aquest centre logístic. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona participa aquesta setmana a la Intermodal South America, a Sao Paulo (Brasil), una de les principals fires de transport de mercaderies, logística i comerç exterior d'Amèrica del Sud. Amb una gran varietat d'expositors d'arreu del món, la fira serveix per presentar els últims productes i serveis del mercat, així com els equips i les darreres innovacions tecnològiques per a la indústria de la logística. La infraestructura tarragonina estarà present en aquesta fira amb l'estand de Puertos del Estado.

Els objectius del Port a la Intermodal South America són els d'incrementar volums en serveis regulars existents, captar mercaderies provinents del seu hinterland, augmentar les mercaderies en importació i exportació i seguir buscant volums per detectar noves destinacions d'Amèrica Llatina i Amèrica del Sud.

El Port de Tarragona presenta la seva estratègia intermodal com element clau per a la seva projecció internacional com a hub logístic a la Mediterrània. La connexió eficient entre els diferents modus de transport és el seu gran objectiu per als propers anys per poder consolidar el seu posicionament.

La terminal intermodal 'La Boella" del Port de Tarragona està oberta per a totes les empreses del territori que decideixin apostar pel ferrocarril. Pot acollir trens de fins a 750m de longitud en ample mixt (UIC i ibèric) i està situada al costat de la terminal de contenidors operada per DP World, la qual cosa permet disminuir el cost de les maniobres des dels vaixells portacontenidors fins als trens.

El Port treballa en la ZAL, un espai logístic estratègic que tindrà accés ferroviari directe i permetrà allotjar operacions logístiques de gran envergadura

A més, també té molt a prop la zona d'inspeccions i duana, un altre punt fort al seu favor, ja que l'ordenació dels espais relacionats amb la logística intermodal fan del Port una infraestructura de primer ordre, competitiva i àgil.

La Zona d'Activitats Logísitques (ZAL) és també un dels projectes estratègics en què està treballant el Port de Tarragona. Amb una superfície de 100 Ha, la ZAL és imprescindible per a què el port pugui assumir operacions logístiques de major valor afegit, a més de la càrrega i descàrrega de mercaderia. La realització de noves activitats requereix majors centres logístics i, per això, es fa necessari construir zones logístiques que puguin allotjar aquestes activitats en una zona propera al port: la ZAL.

A més, aquest centre logístic tindrà accés ferroviari directe per facilitar l'entrada del tren a aquesta àrea i fer més eficients els moviments que puguin produir-se des de la terminal de contenidors.

Notícies relacionades