Gairebé 45.000 persones visiten la 65a Fira de Cambrils

Un 47% del total d’entrades comptabilitzades es van vendre el dissabte, el dia de més afluència

Redacció / Cambrils

La 65a edició de la Fira de Cambrils va registrar una afluència de 44.928 persones en el conjunt dels tres dies. Aquesta xifra és la més alta des que es van iniciar els comptatges fa 6 anys. El 2018 la fira va rebre 35.277 visitants, el 2019, la xifra va pujar a 44.710, i el 2022 va baixar fins a 43.107.

Tornant al 2024, per jornades, el dissabte va ser el dia de màxima afluència, amb 21.026 persones comptabilitzades (el 47% del total). El diumenge es comptabilitzen 16.987 persones (38%) i divendres -només en horari de tarda, se'n registren 6.915 (15%). Les dades corresponen a les entrades comptabilitzes del dels quatre punts de comptatge establerts: el carrer Josep Serra i Dalmau, el Pont de Nou Cambrils, el Passeig Albert amb carrer Hospital i la plaça de la Vila. El procés de comptatge s'ha dut a terme en horari de 16 a 21h divendres i en horari d'11 a 21h dissabte i diumenge.

El Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament també ha valorat molt positivament la Mostra d'Artesans Cervesers amb la incorporació de la plaça del Setge com a nou espai de la fira, la millora de la recollida selectiva, l'atractiu de la nòria de 35 metres, i la mobilitat sostenible amb la posada en marxa d'un nou servei especial d'autobús urbà. L'única inconveniència va ser el temporal de dissabte a la nit, que per horaris va tenir molt poca afectació al funcionament normal de la fira.

La regidora de Promoció Econòmica va destacar la celebració d'aquesta primera mostra de cervesa artesana del territori, que s'afegeix al calendari gastronòmic de Cambrils, i va explicar que va tenir molta acceptació per la professionalitat dels mestres cervesers, que van oferir 60 propostes diferents.

Pel que fa a la plaça del Setge com a emplaçament de la mostra, la regidora va afirmar que va ser un encert per la comoditat, la funcionalitat i l'atractiu d'un espai obert, apte per tota la família, amb grades, gespa, escenari, música ambient i vistes. "És un lloc de pas que hem estrenat i que cal integrar en el circuit de la fira", va concloure la regidora.

Per la seva part, l'alcalde de Cambrils va posar en valor al model de turisme de Cambrils, amb capacitat per captar turisme de qualitat i d'adaptar la seva oferta als nous temps, com demostra una fira amb 65 anys d'història.

Notícies relacionades