Els empresaris Jordi Just i Enric Olesti uneixen les seves candidatures a presidir la Cambra de Reus

Just (presidenciable) i Olesti (vicepresident) lideren un grup d’empresaris de diversos sectors i comarques que tenen com a prioritat potenciar el rol de la Cambra a l’hora de defensar els interessos de les empreses

Jordi Just i Enric Olesti, durant l'encaixada de mans que segella el seu pacte.
Redacció / Reus

Els empresaris Jordi Just i Enric Olesti, que fa unes setmanes es van postular públicament com a líders de sengles candidatures a liderar la Cambra de Comerç de Reus, han escenificat avui al davant de la seu de l'ens cameral l'acord amb el que integren les dues llistes en una de sola. Les eleccions a les cambres catalanes estan previstes per a aquest any 2018, tot i que el retard en la constitució del govern de la Generalitat (que ha de convocar els comicis camerals) podria fer que passessin a 2019.

Amb una simbòlica encaixada de mans, Just i Olesti feien palès que a partir d'ara sumaran esforços de cara a convèncer les 22.000 empreses de la demarcació de la Cambra de Reus (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta) que són la millor opció per governar aquesta organització empresarial. De fet, la fusió d'aquestes dues llistes d'empresaris la deixa com, de moment, l'única candidatura. L'actual president, Isaac Sanromà, ha dit públicament que encara no té decidit si es presenta a la reelecció. Sanromà va ser escollit president el 2006 i reescollit el 2010, una elecció que ha estat prorrogada en els darrers anys pel retard en la convocatòria d'eleccions a les cambres de tot l'Estat.

La candidatura de Jordi Just, que seria el presidenciable, i Enric Olesti, que ocuparia la vicepresidència si aquesta llista és la triada per liderar la Cambra, compta amb el suport de les patronals CEPTA i PIMEC. Segons Just "aglutinem un grup d'empresaris de tots els sectors representatius del territori, amb un objectiu comú: apropar encara més la Cambra al teixit empresarial posant en valor els serveis que pot oferir i el seu rol de lobby territorial".

Sectors i comarques

"La llista que resulta de l'acord que hem pres és transversal, amb representants de tots els sectors, com la indústria, l'agroalimentari, el turisme, el comerç o els serveis, i de totes les comarques que formen part de l'àrea de la Cambra de Reus", ha afirmat Just. Olesti ha posat l'accen en què "tots tenen ganes de treballar pel territori i pels interessos de les empreses", i ha enumerat "les infraestructures, el suport a la internacionalització i la formació" com les prioritats d'aquest equip que aspira a governar la Cambra de Reus durant els propers 4 anys.

Just ha afegit que "la llista és equilibrada també generacionalment, amb perfils amb molt recorregut i experiència i altres més joves que aportaran la dosi de renovació que necessiten els sectors empresarials, i territorialment, ja que tindrem representants de totes les comarques que exerciran d'interlocutors que portin a la Cambra les inquietuds particulars de les empreses de cada zona".

Notícies relacionades