L'atur cau de 2.587 persones al març a Tarragona, el descens de la desocupació més gran de Catalunya

Les comarques tarragonines encadenen 57 mesos de caigudes interanuals, des del juliol del 2013

La disminució de l'atur ha estat condicionada per la contractació laboral de la campanya turística de Setmana Santa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya en el mes de març a Tarragona s'ha situat en 49.606 persones, cosa que suposa 2.587 aturats menys que en el mes de febrer, el 4,96% menys. La patronal Pimec ha valorat de forma positiva aquestes dades, tot i que demana potenciar la indústria com a motor de creació d’ocupació estable.

D'aquesta manera, Tarragona lidera la caiguda de l'atur a Catalunya amb disminució més gran en termes absoluts, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. La disminució de l'atur ha estat condicionada per la contractació laboral per fer front a la campanya de Setmana Santa i suposa un descens superior al registrat al març de l'any passat, quan l'atur va baixar de 1.772 persones, però inferior al descens registrat al març de fa dos anys quan la desocupació es va reduir de 3.214 persones.

En relació amb el març de l'any passat, Tarragona va reduir el nombre d'aturats en 4.540 persones, el 8,38% menys. Tarragona encadena 57 mesos de caigudes interanuals de l'atur, des del juliol del 2013.

Pimec demana reduir els costos energètics de la indústria

En relació a les dades relatives a l'atur registrat publicades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal i l'afiliació mitjana publicades pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, la patronat Pimec ha valorat de forma positiva la dinàmica de reducció de l'atur i d'augment de l'afiliació. Amb tot, la patronal considera que cal adoptar mesures per potenciar la indústria, com per exemple, la reducció dels seus costos energètics, ja que aquest sector acostuma a proporcionar més estabilitat en l'ocupació a la vegada que genera un efecte tractor positiu per la resta de sectors econòmics.

Pimec també constata que l'estacionalitat de l'activitat productiva de l’economia tarragonina comporta reduccions de l'atur en aquest mes. Enguany aquesta tendència, en termes intermensuals, ha estat lleugerament més accentuada que fa un any a Catalunya, tot i que cal tenir en compte que la Setmana Santa enguany ha caigut més aviat.

Notícies relacionades