El nombre de matriculacions de turismes i tot terrenys pugen a Tarragona un 4,49% durant el mes de març

Per contra, a Catalunya cauen més d'un 10% i el sector ho atribueix a la davallada d'activitat per Setmana Santa

Les matriculacions de vehicles s'apujen a Tarragona durant el març. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Les matriculacions de turismes i vehicles tot terreny a Catalunya ha patit aquest mes de març una davallada del 10,2%, segons dades de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC), la patronal de concessionaris de vehicles Faconauto i l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (GANVAM).

Ben al contrari, les dades de matriculacions a la demarcació de Tarragona són molt positives, i les matriculacions al març han crescut de 1.469 a 1.535, el que suposa un increment del 4,49%.

Tanmateix, les entitats que han realitzat l'informe treuen importància a aquestes dades, ja que el fet de coincidir el març amb els dies Setmana Santa (amb la pèrdua de dos dies laborables) i que moltes famílies han marxat de vacances han suposat que, cojunturalment, hagin baixat les matriculacions.

Durant el març s'han matriculat a Catalunya 16.494 turismes i tot terrenys, un 10,2% menys respecte el mateix mes de l'any anterior, mentre que a tot l'estat espanyol s'han matriculat 128.175 turismes, un 2,1% més que en el mateix mes del 2017.

A Barcelona és on més s'ha accentuat la davallada amb 12.724 matriculacions, un 12,83% menys respecte els 14.597 vehicles matriculats fa tot just un any. A Lleida la davallada ha estat del 8,45%: de 757 turismes i tot terrenys matriculats al març del 2017 als 693 actuals. A Girona la rebaixa ha estat mínima, de només el 0,13% (només dos cotxes menys).

Notícies relacionades