Tarragona disposarà d'un pla estratègic comercial

L'objectiu de la regidoria de Comerç és que el Pla ajudi a consolidar la capitalitat comercial de Tarragona

La presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé; la consellera de Comerç de l’Ajuntament, Elvira Ferrando, i la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç estan treballant conjuntament per tirar endavant un Pla Estratègic Comercial que contempli la diagnosi actual i les propostes de futur de cara als pròxims 10 anys. Ho ha explicat la consellera de Comerç, Elvia Ferrando, i la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, aquest matí, acompanyades de la directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla.

En aquest moment, i com han explicat la consellera de Comerç del consistori tarragoní, Elvira Ferrando, s'estan recollint les demandes més urgents que reclama el sector: urbanisme comercial, aparcaments, accessos o neteja. Es preveu que aquest document estigui enllestit al juny perquè l'Ajuntament pugui aleshores licitar la redacció del Pla Estratègic Comercial de Tarragona.

Elvira Ferrando ha explicat que "el sector comercial ens demanava aquest Pla que recollirà l'estratègia, les accions i les mesures que hem d'adoptar. El comerç és i serà sempre un sector estratègic de primer nivell per a la nostra ciutat i el Pla Estratègic ens ajudarà a consolidar la capitalitat comercial de Tarragona". La previsió de l’Ajuntament és que el Pla estigui enllestit a finals del 2019 o començament del 2020.

Per aquest mes d'abril s'han organitzat unes jornades participatives per tal que els operadors comercials i les associacions de comerciants coneguin altres experiències comercials; després hi haurà unes jornades tècniques amb experts i consultors sobre el comerç urbà i, finalment, unes jornades de taules de treball amb la definició de propostes del sector.

La previsió de l'Ajuntament és que el Pla estigui enllestit a finals del 2019 o començament del 2020

La presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé, ha explicat que "amb el contingut recollit de la participació comercial i les línies estratègiques proposades per la conselleria de Comerç de l'Ajuntament, s'elaborarà un document de síntesi que permetrà orientar la redacció definitiva del Pla Estratègic".

Carmen Mansilla, directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, ha afirmat per la seva banda que "quan es disposi del Pla Estratègic de Comerç a Tarragona i es redacti la nova llei de desplegament de les àrees de promoció econòmica urbana, Tarragona serà una de les primeres localitats catalanes en implementar-la".

Notícies relacionades