El Port de Tarragona torna a ser el cinquè de l'Estat en volum de mercaderies

Tarragona només té per davant Algeciras, València, Barcelona i Bilbao

La infraestructura tarragonina continua assolint dades d'èxit en el rànquing de ports de l'Estat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona ha recuperat la cinquena posició en el rànquing de ports espanyols. La difusió de les dades de tràfic del primer trimestre de 2018 ha servit per constatar la bona marxa del Port tarragoní (+5,15%), que se situa en cinquena posició només superat per Algeciras, València, Barcelona i Bilbao.

Per tipus de mercaderies, la infraestructura tarragonina se situa en el quart lloc en el moviment de líquids a granel i en segona posició en sòlids a granel. En aquest darrer tràfic, el Port supera els 2,5Mt, una xifra que té una estreta relació amb l'aposta cerealística que està duent a terme. Prova d’aquesta diversificació ha estat la celebració del II Agrifood International Congress els passats dies 10 i 11 de maig amb un gran èxit de participació.

Un dels àmbits on més destaca el Port de Tarragona durant aquest primer trimestre és el de les importacions (5,86Mt), amb un creixement del 10,28%, xifra que el situa en el primer lloc del rànquing a nivell estatal.

El Port de Tarragona té la capacitat de seguir creixent en altres sectors, mantenint les seves posicions ja consolidades i potenciant noves dinàmiques que permetin, mitjançant la innovació i l'eficiència.

Notícies relacionades