L'Ajuntament de Tarragona elabora un pla d'acció per frenar la proliferació de locals buits a la ciutat

El consistori impulsa un pacte de ciutat per dinamitzar l'activitat comercial al centre urbà

La reunió ha abordat la proliferació de locals buits als carrers de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit posar fil a l’agulla per posar solució a la proliferació de locals comercials buits a la ciutat. Aquest matí ha celebrat la primera reunió per elaborar un pla de xoc per aconseguir evitar que els comerços abandonin la trama urbana, una iniciativa de la conselleria de Comerç de l'Ajuntament que ha comptat amb la participació de representants de diferents entitats afectades per aquesta problemàtica urbana.

A la reunió s'han recollit les opinions dels assistents, s'ha fixat un calendari de noves reunions i s'ha acordat elaborar i signar un Pacte de ciutat per la revitalització econòmica urbana. El tancament de negocis situats a locals de les principals zones comercials Tarragona és un dels principals problemes de la ciutat tarragonina, que ha vist disminuir durant els últims anys el comerç de proximitat.

Els participants han aportat dades que expliquen la situació actual, com és el canvi en la direcció estratègica de les grans firmes i la concentració en centres comercials, la incidència del comerç electrònic, la competitivitat de grans formats comercials o la manca d'un context urbà atractiu i dinàmic, entre altres factors.

S'han proposat diverses línies d'acció per continuar analitzant la situació i per abordar amb solucions el problema dels locals no ocupats a la trama urbana.

La consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha explicat durant la trobada que "Tarragona té un alt atractiu i potencial, que cal aprofitar per atreure nous comerços i serveis; fomentar una mixtura de negocis que incrementi els fluxos de vianants als nostres carrers es de vital importància".

L'especialització comercial per àmbits urbans serà un àrea de estudi i de treball per recuperar carrers amb vocació comercial  com el carrer Unió, el carrer Apodaca o el c/Gasòmetre.

Els assistents a la reunió han valorat positivament la trobada i han acordat mantenir la trobada cada dos mesos. A més de la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, hi ha participat el consellers de Territori i Promoció Econòmica, Josep Maria Milà i Francesc Roca, respectivament; representants de la Cambra de Propietat Urbana, de PIMEC Comerç Tarragona, la CEPTA, l’Associació de Veïns el Centre, la Càtedra Unesco d'Habitatge de la URV i els serveis territorials d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

La consellera, Elvira Ferrando, ha conclòs dient que "l'Ajuntament amb la col·laboració dels principals actors en matèria d'urbanisme, emprenedoria i del sector immobiliari, podem aprofitar el moment i enfortir els nostres carrers comercials amb una actuació decidida i coordinada, que ha d'acabar donant els fruits esperats a Tarragona".

Notícies relacionades