100 agents de viatge de tot Espanya viuen l'experiència de la Costa Daurada

Aquest programa s’emmarca dins del pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca amb la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme

Els prescriptors de la Costa Daurada van visitar la Bodega Buil & Giné a Gratallops. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Alcover

Un centenar d'agents de viatge de tot Espanya han gaudit durant tot aquest cap de setmana passat del Costa Daurada Life, un famtrip innovador amb experiències úniques, en oci i cultura i en experiències lúdiques, gastronòmiques i paisatgístiques. Aquest programa ha estat organitzat per la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca dins el pla de promoció turística de la Costa Daurada i, especialment, dels municipis del centre, Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda

El principal objectiu del programa és que "els agents de viatges coneguin la Costa Daurada i visquin la destinació per després poder-la prescriure als seus clients", assegura Eduard Farriol, president de la FEHT. "Ens sentim còmodes sent una destinació de sol i platja, però la Costa Daurada és molt més, tenim allotjaments renovats i reconeguts internacionalment, centenars d'opcions d'oci, gastronomia, cultura o natura", conclou Farriol.

El Costa Daurada Life va començar divendres passat, dia 18 de maig, amb la recepció i benvinguda de tots els participants a l'Hotel Gran Palas de La Pineda per part de la gerent de la FEHT, Marta Álvarez.

A la nit, el Club Nàutic de Salou va ser l'escenari que va acollir el sopar de benvinguda, presidit per l'Alcalde de Salou, Pere Granados i la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Imma Costa. Després de sopar, els agents de viatges van poder viure algunes de les primeres experiències, com va ser l'espectacle de llum, aigua, so i color de les fonts cibernètiques del Passeig Jaume I de Salou i un correfoc, a càrrec dels Diables Maleïts de Salou.

La iniciativa busca revertir els recursos obtinguts de l'impost de pernoctació en establiments turístics per impulsar la comercialització i promoció de la destinació

Dissabte al matí, una de les sales de l'Hotel Gran Palas va acollir un Workshop amb 30 empreses turístiques del sector hoteler, càmpings i apartaments, així com del sector de la nàutica i de l'oci, com PortAventura World. El mateix dissabte, els agents van poder viure quatre experiències: una sortida a PortAventura World, amb visita a Ferrari Land, una gimcana i un dinar al restaurant Vinosfera. A més, van fer una excursió a Siurana, amb visita teatralitzada al Salt de la Reina Mora. I finalment van poder fer d’enòlegs per un dia, amb visita a la Bodega Buil & Giné, on els participants van poder elaborar vi. Els agents també van fer una visita guiada als monuments declarats Patrimoni Mundial UNESCO a la Tarraco Romana, amb un un dinar típic romà, amb recreació històrica al Seminari Tarraconense. El dissabte va concloure amb un sopar al Parc Samà de Cambrils presidit per l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i amenitzat per una banda de jazz cubà que va recrear un fantàstic ambient indià.

El darrer dia d'aquest famtrip els agents de viatge van fer una passejada pe Passeig Jaume I de Salou i en acabar van poder pujar en un vaixell que els portà fins al Cap Salou i a Cambrils. Després van visitar al Castell de Vila-seca la fira gastronòmica TASTVUM, un certamen amb les darreres tendències culinàries per captivar els amants de la cuina de qualitat. Aquí es va celebrar l'acte de cloenda realitzat per Pere Segura, President del Patronat de Turisme de Vila-seca i Marta Álvarez, gerent de la FEHT.

El famtrip l’ha organitzat la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona 

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau, en representació de tots els Patronats de Turisme que han col·laborat en l'organització del Costa Daurada Life, va manifestar que "esperem que a partir del Costa Daurada Life puguem fer-nos un lloc a les previsions dels agents de viatges que han conegut la destinació, han quedat sorpresos de tot el que la Costa Daurada els hi pot oferir als seus clients. Donat l'èxit de convocatòria també esperem repetir el Costa Daurada Life, tant al mercat nacional, com amb agents de viatges d'altres països europeus".

Costa Daurada Life s'emmarca dins del pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins de la FEHT i PortAventura World. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts procedents de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori.

Notícies relacionades