Els preus augmenten un 2,4% al maig a Tarragona, una dècima més que al conjunt de Catalunya

L'encariment de la vida es deu, sobretot, a l'augment del preu del carburant i els combustibles

Els preus dels carburants s'enfilen. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els preus han augmentat un 2,4% al maig a la demarcació de Tarragona, una dècima més que al conjunt de Catalunya. Les comarques tarragonines no veien un increment tan fort del cost de la vida des de l'abril del 2017, quan l'IPC es va situar en un 2,9%

La taxa mensual de l'IPC -que compara els preus en relació amb els del mes anterior- va situar-se al maig en el 0,9%, com a Catalunya i Espanya.

L'encariment de la vida es deu sobretot als carburants i combustibles, que van augmentar un 9,4% al maig a Catalunya.

Els preus associats a l'habitatge han crescut un 2% a causa de l'increment de costos de l'electricitat, segons informa l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Destaca també l'augment de preus dels paquets turístics, del 5,4%. Al conjunt de l'estat espanyol la taxa anual de l'IPC va situar-se al maig en el 2,1%.

Les dades a Catalunya

Els preus van pujar un 2,3% al maig a Catalunya en relació amb el mateix mes de l'any passat, el major augment des de l'abril del 2017 (2,8%).  Els carburants i combustibles van augmentar un 9,4% al Principat.

Els preus associats a l'habitatge han crescut un 2% a causa de l'increment de costos de l'electricitat, segons informa l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Destaca també l'augment de preus dels paquets turístics, del 5,4%. Catalunya és la segona autonomia on més s'encareix la vida només per darrere de Castella-la Manxa (2,4%). Al conjunt de l'estat espanyol la taxa anual de l'IPC se situa en el 2,1%. D'altra banda, en relació amb el mes anterior, l'increment del cost de la vida al maig ha estat del 0,9% tant a Catalunya com a Espanya.

En relació amb la tendència que portaven l'últim any, els preus s'han disparat aquest mes de maig a Catalunya. A l'abril l'IPC anual va ser de l'1,2%. Des del setembre del 2017 que no es veien taxes superiors al 2%. 

Els preus dels productes energètics en el darrer any han fluctuat: al maig de fa un any van augmentar un 8,1%, al gener van arribar a baixar un 0,9%, a l'abril s'encarien un 2,5% i al maig d'enguany tornen a pujar un 8,1%. 

Per la seva part, l'increment dels carburants i combustibles (9,4%) és el més elevat des de l'abril del 2017. Durant els primers quatre mesos de l'any passat van créixer en taxes de dos dígits: un 13,9% al gener; un 16,2% al febrer; un 11,9% al març; i un 11,4% a l'abril. D'altra banda, al maig d'enguany també va augmentar el cost del transport públic, tant l'urbà (2%) com l'interurbà (3,5%).

Notícies relacionades