Matilde Villarroya, nova directora general d’Indústria de la Generalitat

Assumeix les polítiques per a la competitivitat industrial i empresarial, el foment de l'emprenedoria i la captació d'inversions

La professora de la URV Matilde Vilarroya ha fet el salt al govern de la Generalitat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Govern de la Generalitat ha nomenat aquest dijous 7 de juny Matilde Villarroya directora general d'Indústria del Departament d'Empresa i Coneixement. La professora de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili liderarà el disseny i execució del foment de la competitivitat industrial i empresarial, l'emprenedoria i el desenvolupament sectorial de les PIME i les microempreses.

Vilarroya, qui ha estat col·laboradora de l'Indicador d’Economia, i ha escrit articles sobre recursos humans i gestió del talent, dirigirà des del govern de la Generalitat la política de clústers; s’encarregarà de fomentar el manteniment i la captació d'inversions a Catalunya i dirigirà la prospectiva i anàlisi dels sectors industrials i productius a Catalunya, entre d'altres tasques.

Matilde Villarroya és enginyera industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i doctora en Economia i Empresa per la Universitat Rovira i Virgili. Des de l'any 2003 és professora titular del Departament de Gestió d'Empreses, especialitzada en Recursos Humans. Ha compaginat aquesta tasca amb diferents projectes de transferència de coneixement amb empreses i institucions públiques i privades. Prèviament, havia desenvolupat la seva carrera en diferents empreses del sector privat.

Nascuda a Tortosa l'any 1968, va ser tinent d'alcalde i regidora d'Economia, d'Hisenda i de Personal de l'Ajuntament de la ciutat entre els anys 2007 i 2015.

Notícies relacionades