L’Associació Hotelera de Salou, Cambrils i La Pineda i Caixabank llencen una línia de finançament de 150 milions d’euros per al sector hoteler

L'objectiu és potenciar l'activitat econòmica dels hotels i el dinamisme del territori

CaixaBank i l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda, han signat un conveni de col·laboració per oferir finançament avantatjós al sector. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

CaixaBank i l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda, han signat un conveni de col·laboració que posa a l'abast de tots els socis una línia específica de finançament de 150 milions d'euros. Amb aquesta línia de crèdit, es pretén impulsar i dinamitzar el sector hoteler de la Costa Daurada amb productes financers en condicions avantatjoses.

L'acord ha estat subscrit pel president l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda, Xavier Roig i el responsable del sector turístic a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, Albert Pascual. La signatura s’ha fet a la seu de l'Associació al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya a Vilaseca.

El conveni de col·laboració preveu uns avantatges financers per als socis de l'Associació Hotelera. Diego Hernandez, director d'Hotels & Tourism de CaixaBank, han reiterat el compromís de l'entitat financera, a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, amb el sector turístic i hoteler de la Costa Daurada i ha destacat "la contribució de l'entitat per ajudar a la millora de la competitivitat d'aquest col·lectiu mitjançant el disseny de serveis financers per atendre les seves necessitats".

Per la seva banda, Xavier Roig ha destacat l'interès que per als socis de l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda, tenen els productes financers en les condicions establertes al conveni de col·laboració, per potenciar l'activitat econòmica dels hotels i el dinamisme del territori.

Un dels serveis més destacats que CaixaBank posa a la disposició dels hotels és la possibilitat d'anticipar el cobrament de les seves reserves d'habitacions

La nova línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism es va presentar de manera oficial a Fitur i s’ha creat amb l'objectiu de dinamitzar i impulsar l'activitat comercial del sector hoteler.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism ha posat a la disposició del mercat hoteler una xarxa de professionals experts en el sector que ajudaran la indústria turística a optimitzar la rendibilitat del seu negoci.

Un dels serveis més destacats que CaixaBank posa a la disposició dels hotels, especialment dels hotels familiars o mitges cadenes hoteleres, és la possibilitat d'anticipar el cobrament de les seves reserves d'habitacions. Aquest servei, denominat factoring turístic, a més de minimitzar el risc comercial d'impagament dels seus clients, suposa una injecció econòmica que l'hoteler pot destinar a preparar la temporada següent en condicions excepcionals o a invertir en la millora de les instal·lacions. 

El 2008, l'entitat va crear una àrea de negoci dedicada en exclusiva a aquest sector i va convertir CaixaBank en la primera entitat financera a Espanya a posar en marxa una direcció especialitzada en aquest segment.

El 2017, l'entitat va concedir més de 1.500 milions d'euros de crèdit al sector hoteler, fruit en part de l'acord amb la Confederació d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) que s'ha anat renovant des del 2011.

Notícies relacionades