El luxe prem l’accelerador

Limusinas Costa Daurada amplia la flota per consolidar l’oferta d’experiències a bord de vehicles de gran luxe

Limusinas Costa Daurada ha ampliat la cartera de serveis i segueix creixent. FOTO: XAVI JURIO.
Oriol Margalef / Salou

Limusinas Costa Daurada, empresa especialitzada en mobilitat de luxe, ha adquirit un segon vehicle tipus Hummer per ampliar la cartera de serveis i seguir creixent a la zona, amb Salou com a gran referent del turisme i l'oci. El mercat de les experiències associades al luxe no ha deixat de créixer els últims anys, i a pesar que s'entra en un nou cicle de desacceleració econòmica, segons els experts, el sector mostra una alta capacitat d'adaptació i resistència.

Limusinas Costa Daurada va iniciar l'activitat fa un parell d'anys i treballa principalment al Camp de Tarragona i Lleida en competència amb altres agències. La majoria de serveis són casaments i festes d'aniversari, però l'empresa ha començat a oferir paquets d'experiències que inclouen tastos de vins al Priorat, vols amb parapent a motor i rutes turístiques amb guia. L'objectiu és ampliar l'oferta de serveis per arribar a nous públics que vulguin compartir un dia diferent. "El que oferim no és simplement un passeig en limusina. Plantegem una experiència de qualitat, una festa privada a dins d'un vehicle", explica Alberto Barroso, gerent i xofer.

EXPERIÈNCIA. SECOT, associació d'exdirectius que ajuda a emprenedors, va implicar-se de forma activa en el pla de negoci

Tot i que l'empresa encara duu poc recorregut, els dos primers anys d'activitat i les bones perspectives de mercat fan ser optimista a Barroso, que ha ampliat el negoci. "Hem adquirit una segona limusina per estar al nivell d'altres agències i oferir un servei diferent, que demanda el nostre públic. Creiem que hi ha mercat", explica. Així, a la clàssica Lincoln Town Car, amb capacitat per a vuit passatgers i enfocada a les celebracions protocol·làries, com ara casaments, Limusinas Costa Daurada ha afegit una Ford Expedition, un tot terreny convertit a vehicle extrallarg i gran luxe pensat per a altres tipus de festes i experiències.

DIVERSIFICACIÓ. L'empresa va iniciar l'activitat fa un parell d'anys i ha ampliat el catàleg oferint paquets especials, com rutes turístiques

Dos anys després d'haver iniciat l'activitat, el cas de Limusinas Costa Daurada és posat com a exemple d'èxit per Secot, entitat sense ànim de lucre que assessora a emprenedors. Alberto Barroso agraeix el suport i la implicació dels exdirectius de l'entitat, que el van ajudar a fixar objectius realistes amb el pla d'empresa. Això, assegura, li va obrir les portes d'un finançament que va resultar del tot necessari per posar en marxa l'empresa.

Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (Secot) és una associació no lucrativa constituïda a finals dels anys vuitanta amb l'impuls del Cercle d'Empresaris i amb el suport del Consell Superior de Cambres de Comerç i d'Acció Social Empresarial. Actualment té uns 1.100 socis, directius sènior i jubilats que posen tota l'experiència en gestió empresarial a ajudar a emprenedors amb idees de negoci. La delegació de Tarragona de SECOT funciona des del 2007. Té uns 40 socis actius, que assessoren a uns 60 emprenedors a l'any.

QUALITAT. "No oferim un passeig en limusina. Plantegem una experiència de qualitat, una festa privada a dins d'un vehicle"

"Tinc un familiar que té una agència de limusines a Salamanca. Vam estar mirant la possibilitat de tirar endavant un negoci aquí, però la veritat és que sense l'ajuda de Secot aquesta idea no hagués tirat endavant". Crucial, segons Barroso, va ser la preparació dels números per poder obtenir finançament. "Nosaltres quan vam anar a demanar diners al banc ja teníem molta feina feta, perquè ells nostres assessors ens van dir el que necessitàvem", explica Barroso.

Les limusines van fer-se famoses als anys seixanta i setanta, i com la majoria d'innovacions de l'època, van entrar a casa nostra pel cinema. Al principi es feien servir gairebé de forma exclusiva per a desplaçaments de diplomàtics, caps d'estat o líders de grans corporacions, i l'ús s'associava a l'ostentació del poder. Amb l'arribada dels anys vuitanta i noranta, el consum de luxe va democratitzar-se i s'han estès les agències de lloguer de limusines per a esdeveniments especials. Limusines Costa Daurada no és de fet l'única agència amb seu al Camp de Tarragona. L'Associació Catalana de Limusines defensa davant de l'administració els interessos d'una setzena d'empreses del sector.

Perfil

Fa dos anys, Alberto Barroso va canviar les ulleres de soldador per la gorra de xofer. Cansat dels viatges de feina per tot Espanya, va decidir auto-ocupar-se a prop de casa, però no ha deixat de fer quilòmetres. La seva aposta, Limusinas Costa Daurada, és un negoci de llarg de recorregut, però és sobretot un camí que ha fet molt ben acompanyat des del principi gràcies a l'assessorament de SECOT, una associació d'exdirectius que ajuda a emprenedors. Després d'iniciar l'activitat fa un parell d'anys, l'empresa busca ara consolidar-se ampliant el negoci.

Notícies relacionades