Vueling i el CESDA presenten el programa de formació i ocupació “Festepilot.cat”

El programa triarà a 16 joves per a formar-los com a pilots durant un període de dos anys i incorporar-los a la plantilla de la companyia aèria l’any 2020

Vueling Airlines i el Centre de Estudis Superiors d'Aviació (CESDA) de Reus presenten una formació conjunta.FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Vueling Airlines i el Centre de Estudis Superiors d'Aviació (CESDA), situat a Reus, han presentat el programa "Festepilot.com", una iniciativa que combina formació i bossa d'ocupació i que s'impulsa amb l'objectiu de formar a 16 joves com a pilots d'aviació comercial per a la seva posterior incorporació a la companyia aèria, que te la seva base central a Barcelona, un cop superat el curs.

La formació consisteix en la realització del curs ATPL (Airline Transport Pilot License) i es durà a terme durant un període de 22 mesos en les instal·lacions de CESDA, el primer Centre de Formació Universitària per a Pilots a Espanya. A aquesta fase li seguirà la realització per part de l'alumnat de la habilitació de tipus A320, de 8 setmanes de duració.

La iniciativa compta amb el recolzament i la col·laboració directa de la Direcció General de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la cessió de l'ús de les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Amb unes instal·lacions modernes i de primer nivell i construït l'any 2010, es tracta d'un emplaçament ideal per que els futurs pilots puguin practicar en un entorn real el vol i l'enlairament d'un avió comercial, així com el desenvolupament d'altres activitats i accions.

Dirigit a joves majors de 20 anys i que disposin de titulació universitària tècnica, el programa engegarà el primer semestre de 2019 i es desenvoluparà durant 5 promocions més; La inscripció al programa es deu realitzar a través del portal web "Festepilot.cat", on consten a més tots els detalls del curs, preus i requisits d'admissió.

Cal destacar la flota de la que disposa CESDA, essencial per a la progressiva formació dels alumnes i un dels factors clau que han fet a Vueling confiar aquesta fase del programa al centre, capdavanter a nivell nacional i avalat per l’experiència de gairebé dues dècades en la formació de pilots, i també pel suport del sector professional i de les institucions públiques.

Las persones interessades poden inscriure's al programa omplint el formulari que apareix al web www.festepilot.cat o mitjançant el correu electrònic inscripcions(ELIMINAR)@festepilot.cat.

Sobre Vueling

Vueling, companyia que pertany al grup IAG, es una de las principals aerolínies low cost a Europa, amb lideratge en els aeroports de Barcelona - El Prat, Bilbao, Galícia, Astúries o Florència, entre d'altres. La companyia ofereix 130 destinacions de curt i mig radi a Europa, el nord d'Àfrica i Orient Pròxim, que son operades amb una flota formada per 112 avions dels models Airbus A319, A320, A320neo y A321.

Notícies relacionades