El director territorial de CaixaBank analitza al ‘Bon dia Tarragona’ les perspectives econòmiques

Jame Masana ha defensat que cal aprofundir en els factors de competitivitat per consolidar la recuperació de l’economia espanyola

Masana, durant la seva intervenció d'aquest matí a la Cambra de Comerç de Tarragona.
Dani Revenga / Tarragona

Més de 90 empresàries i empresaris tarragonins han assistit avui a la xerrada oferta director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, dins del cicle Bon dia Tarragona, que organitza la Cambra de Comerç de la ciutat. Masana ha exposat els seus punts de vista sobre les perspectives econòmiques, tant a nivell global com local.

Masana, que ha presentat la ponència "Factors claus per la consolidació de la recuperació econòmica", ha confirmat que el creixement de l'economia a nivell mundial continua, tot i constatar una certa desacceleració, que de moment "no és massa perceptible al nostre país a nivell de PIB però si en altres factors com la pèrdua d'activitat industrial o una davallada de les xifres d'ocupació del turisme".

El directiu de CaixaBank ha distingit entre "factors temporals de la recuperació", com la política fiscal, els preus del petroli o la política monetària, i els de "creixement sostingut", entre els que hi hauria els guanys de competitivitat, la reactivació del sector immobiliari, la moderació salarial, la recuperació del crèdit i la confiança dels inversors estrangers.

Masana ha apuntat, en aquest sentit, que l'economia espanyola ha de continuar esforçant-se en les polítiques que li han permès sortir de la crisi, com són la millora de la competitivitat, gràcies a que les empreses són més eficients, estan més internacionalitzades i han aplicat una política de contenció salarial. En aquest sentit, ha distingit entre

Masana ha assenyalat també alguna de les assignatures pendents, com seria la reducció del deute públic, en particular de l'Estat i les Comunitats Autònomes. Segons Masana "el teixit empresarial es va haver d'ajustar el cinturó, també els ajuntaments perquè se'ls va obligar, ara falta que les administracions també ho facin".