Els alcaldes del Camp de Tarragona es tornen a posar d'acord per traslladar les demandes del mapa ferroviari al nou govern espanyol

Ronda de contactes entre els batlles per tornar a donar volada al document dels projectes pendents, consensuat a l’abril passat

Els alcaldes de Tarragona, Cambrils i Reus, Josep Fèlix Ballesteros, Camí Mendoza i Carles Pellicer, reunits a l'Ajuntament de Cambrils. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Cambrils

Els alcaldes de Tarragona, Reus i Cambrils s'han reunit aquest dilluns al matí per donar volada i refermar l'acord ferroviari territorial, rubricat la primavera passada. Aquesta trobada forma part d'una ronda de contactes entre els batlles dels cinc municipis afectats a fi d'emprendre accions conjuntes i incidir, davant els canvis de govern tant a Catalunya com a Madrid, en la necessitat d'infraestructures al territori, amb el projecte de l'estació intermodal al sud de l'aeroport de Reus com a màxima prioritat.

Els alcaldes asseguren que no fan tard, malgrat el Corredor Mediterrani avança, ja en fase de proves. "Res és irreversible", ha dit l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Divendres es reuniran amb el nou Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat.

La petició de reunions als ministres competents i al conseller de Territori és un dels avenços al qual s'aferren els alcaldes de Tarragona i Reus que han iniciat una ronda de trobades amb els alcaldes de Cambrils, Salou i Vila-seca a fi de reactivar i "tornar a fer rodar" el llistat de necessitats ferroviàries del Camp, i que va quedar sintetitzat en un document, debatut, consensuat i segellat l'abril passat a la Boella, entre els cinc municipis involucrats. Insisteixen que ja no són vàlides les excuses per part dels màxims responsables de no executar, per falta de consens territorial, infraestructures pendents al territori. L'estació intermodal -que s'havia adjudicat l'any 2008, però finalment no va tirar endavant- és la més esperada, a més de baixadors ferroviaris a Reus i Tarragona, el tercer fil o el desmantellament de vies.

Són històriques demandes llargament reivindicades que es volen fer sentir en els nous governs, especialment al nou ministre de Foment. Cinc mesos després de presentar-se públicament, l'acord ferroviari territorial es vol traslladar als governs català i espanyol, després que ja s'hagi fet arribar de manera "oficiosa" a alguns responsables. "La petició no és desesperada, però sí insistent; se'ns havia demanat unitat, fermesa i projecte, i això és el que tenim", ha reconegut l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. "No és cap carta als Reis, ni cap ocurrència ni cap document més, és el primer que tenim assumit per unanimitat i ampli consens", ha afegit l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. "Farem accions conjuntes perquè a Madrid se'ns escolti", ha conclòs l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.