El Port de Tarragona exporta el project cargo a Houston

Copisa ha construït unes grans estructures dedicades a la indústria a peu del Moll de Lleida

La gran majoria de la producció de project cargo que surt del Port de Tarragona va destinada al mercat internacional. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Aquesta setmana s’està portant a terme a peu del Moll de Lleida, al Port de Tarragona, l'operativa d'embarcament per a l'exportació de sis mòduls independents, que s'uniran en destí, per tal de formar la unitat completa del projecte Continous Catalyst Recovery (CCR). Aquest regenerador de catalitzador continu dedicat a la indústria és un gran projecte que ha estat construint l'empresa Copisa durant un any.  La unitat completa és una torre d'estructura de 70 metres d'alt aproximadament que s'ha fabricat en horitzontal.

El vaixell que transportarà aquestes grans peces és el Fairmasters, de bandera holandesa, amb una eslora de 152,60 metres, un calat de 8,12 metres i una mànega de 27,20 metres. L'empresa consignatària és Euroports Ibérica.

Copisa, ubicada al Port de Tarragona, ha estat treballant en aquest projecte que té com destí la ciutat de Houston a Estats Units per a la constructora international UOP Honeywell. Durant l'obra, s'ha tingut una mitjana de 80 operaris i un màxim de 140, entre totes les disciplines involucrades (estructura, canonada, electricitat, instrumentació, pintura i aïllament).

Copisa és una de les empreses situades al Port de Tarragona que construeixen grans projectes metàl·lics per a la indústria química i energètica mundial. Aquests grans projectes, de gran volum però poc pes, necessiten espai lliure, grans esplanades, per poder realitzar el seu muntatge. En l'actualitat la gran majoria de la producció de project cargo que surt del Port de Tarragona va destinada al mercat internacional, i s'ha treballat per a tot el món.

Port de referènciaen aquest tipus de càrregues

El tràfic de project cargo és en aquests moments un servei del Port de Tarragona dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics. La infraestructura portuària tarragonina ofereix serveis i disponibilitat de superfície per a aquest tipus de càrregues, com són les àmplies àrees operacionals als molls, les rampes ro-ro i l'excel·lent accessibilitat; alhora el Port de Tarragona posa a disposició dels clients altres serveis eficients com l'estiba altament qualificada i l'eficiència dels seus professionals.

L'activitat principal de les empreses del Port, pel que fa a project cargo, és la fabricació de grans estructures metàl·liques i de caldereria, per a plantes de cicle combinat, naus industrials, ponts i passarel·les, forns de centrals tèrmiques, grans dipòsits de gas, xemeneies i altres elements de refineries.

Notícies relacionades