BASF busca despertar l'interès per la química als alumnes d'ESO de Tarragona amb un programa d'experiments de laboratori

Més de 450 nois participen en la iniciativa 'El laberint de les substàncies', en col·laboració amb la URV

Dos alumnes d'ESO al programa 'El laberint de substàncies' de la BASF i URV. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Més de 450 nois i noies de quart d'ESO d'instituts del Camp de Tarragona participen durant dues setmanes en els experiments del programa 'El laberint de les substàncies', que impulsa l'empresa química BASF amb la col·laboració de la URV. 

Des del 21 de gener fins a l'1 de febrer els adolescents viuen de prop l'activitat als laboratoris del campus Sescelades amb l'objectiu de despertar-los l'interès per la química. El programa forma part del projecte Teens' Lab de l'empresa química alemanya.

L'activitat porta els alumnes de secundària a estudiar les propietats dels materials i distingir-los aplicant mètodes de recerca física i química. També determinen el pH i la densitat de les substàncies desconegudes i experimenten amb la solubilitat, la capacitat de fermentació i el color.

En aquesta cinquena edició hi participen centres de Reus (l'Escola Maria Cortina, l'Institut Salvador Vilaseca, l'Institut Joan Tapiró, l'Institut Roseta Mauri i el Col·legi Maria Rosa Molas), Tarragona (el Col·legi Lestonnac, l'Institut Martí i Franquès, l'Institut Pons d'Icart, l'Escola Joan XXIII), la Canonja (Col·legi Aura) i les Borges (Institut Fontanelles).

Notícies relacionades