Càmpings Tarragona Ciutat torna a reclamar la modificació del POUM per desbloquejar inversions

Els establiments esperen que el document urbanístic permeti la seva aposta pel creixement sostenible

L'Agrupació de Càmpings considera que és un bon moment pel sector i les inversions. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Agrupació Càmpings Tarragona Ciutat (CTC), integrada pels set càmpings ubicats al terme municipal de Tarragona (Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Móra, Tamarit Park, Trillas Platja i Caledònia) lamenta els nous obstacles administratius que impedeixen activar noves inversions per import estimat de quatre milions d'euros a l'any. El càmpings consideren que es troben davant una oportunitat històrica, "amb tots els elements per a convertir-nos en elements de referència, si es disposa de seguretat jurídica que permeti desencallar les inversions", destaca el president de CTC, Agustí Peyra.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va avançar que intentarien "aprovar al juliol la modificació del POUM que permetrà alliberar inversions i créixer en activitat, que no en superfície". L'esmentada modificació no serà possible almenys fins a la tardor ja que no està en l'ordre de dia del ple de l'Ajuntament de Tarragona que se celebra divendres.

El retard es deu al informe elaborat per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat, al qual es presentaran al·legacions, que no atén les peticions dels càmpings per a la posada al dia del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUST) per tal d'harmonitzar els interessos públics i privats. "Els càmpings, amb el suport de l'Ajuntament, ja han tramitat els instruments -Plans Especials Urbanístics- que ho han de permetre", explica Peyra.

"La dilatació en la tramitació dels instruments urbanístics ha ocasionat que els càmpings quedin en una situació de fora de regulació, i això bloqueja qualsevol millora i projecte d'augment de qualitat, es a dir, es congela l'estat actual; Tarragona ha de decidir si deixa que els càmpings es degradin, o si en canvi, potència el seu missatge de destinació de qualitat vinculant-se plenament amb el projecte", subratlla el secretari, Marc Francesc.

CTC demana agilitat per poder encarar els reptes que planteja la forta exigència d'un sector que en els últims anys tendeix a transformar aquests espais de 'glamping' amb tot tipus de serveis i comoditats. "Necessitem suport per a poder renovar i estar a l'altura dels càmpings de la competència", reitera el president de l'agrupació.

Notícies relacionades