Activa Mútua crea una plataforma d'intercanvi de coneixement per a directors de Recursos Humans d'empreses mutualistes

Reus acull un fòrum per abordar les eines més efectives en la gestió de l'absentisme

El 1r Fòrum de RRHH d'Activa Mútua es va fer el passat 20 de febrer al Tecnoparc. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Activa Mútua ha celebrat a la seva seu central de Reus, situada al Tecnoparc, el primer Fòrum de Recursos Humans que ha servit com a plataforma d'intercanvi de coneixements, idees i experiències entorn de la gestió de les persones i un espai de trobada itinerant entre directius de Recursos Humans de les principals empreses mutualistes d’arreu de l’estat.

En la primera edició de l"AM RH Meetings" s’han abordat les estratègies més efectives per a la gestió de l'absentisme laboral, un greu problema que en l'actualitat afecta a la majoria de les empreses.

En aquest sentit, el cap de la Inspecció de Treball de Tarragona, José Antonio Ferrando, ha ressaltat l'important impacte que suposa aquesta incidència per a l'economia i les empreses, i ha recordat les conclusions a les que va arribar la setena edició de l'informe Adecco, que constatava que les empreses espanyoles van perdre 75.449 milions d'euros a causa de l'absentisme laboral per Incapacitat Temporal (IT) el 2017, un 10,5% més que l'any anterior. Aquesta dada es tradueix en què 5,5 persones de cada 100 no van anar cap dia de l'any a la seva feina.

Les empreses espanyoles van perdre 75.449 milions d'euros a causa de l'absentisme laboral per Incapacitat Temporal

En un intent de canviar aquesta tendència, Ferrando aposta per l'assumpció d'estratègies en les empreses que propiciïn la salut laboral, la prevenció dels riscos, assegurances de salut, la idoneïtat dels espais físics, l'assumpció de conceptes ergonòmics i, fins i tot, la incorporació en els convenis de plusos d'absentisme que valorin i incentivin l'assistència puntual. També apunta a d’altres mesures d'acord amb els actuals corrents europeus com la promoció de la salut i el benestar o el control de la despesa i també mesures reactives com les denúncies i la inspecció de treball.

Ferran Pellisé, director de Prestacions i Assessoria Jurídica de Prestacions, i Transformació Digital d'Activa Mútua ha destacat durant el Fòrum el gran cost que el 2018 hauran d'assumir les mútues com a conseqüència de l'absentisme laboral. Un inconvenient que qualifica de «mal sistèmic». Malgrat tot, Pellisé ha ofert un punt de vista alternatiu i des d'una òptica més estimulant per al treballador, com és la gestió del compromís o la incorporació de conceptes com els d'Empresa Saludable. En aquest sentit, Artur Martí, director de RRHH de Grup Pere Mata, ha assegurat que és molt millor «parlar de compromís i felicitat que no d'absentisme».

Amb l’innovador mètode d'Activa Mútua "Aplica" es detecten els punts forts i febles de la gestió de l'absentisme en les empreses

Pellisé ha parlat de l'innovador mètode d'Activa Mútua "Aplica", que detecta els punts forts i febles de la gestió de l'absentisme en les empreses i apunta cap a on cal incidir sota l'òptica global de tot l'equip. El director de Prestacions i Assessoria Jurídica de Prestacions i Transformació Digital no oblida la rellevància que té la revisió i automatització dels processos que va implícita en la transformació digital de les empreses.

Compartint Experiències

En l'espai Compartint Experiències, Marlen Planchadell, directora de Desenvolupament del Talent i Universitat Corporativa d'Activa Mútua (UCAM), ha aportat la seva experiència en la creació i desenvolupament de la UCAM, projecte que els ha permès alienar la formació i el desenvolupament dels seus col·laboradors a l'estratègia de l'organització, compartint d'una manera àgil el coneixement crític existent en determinades àrees de l'entitat i aportant un impuls qualitatiu i diferenciador al creixement personal.

Com a resultat del bon acolliment del projecte a nivell intern UCAM va ampliar a finals del 2018 l'abast dels seus destinataris posant a disposició de les seves empreses mutualistes la seva oferta formativa en línia, destacant el curs "Missió Mútues: una aventura formativa", una formació que aporta un coneixement integral sobre el sector de mútues i les prestacions que gestiona de la Seguretat Social.

Precisament, Tessa Cabré, advocada i coordinadora de "Missió de Mútues: una aventura formativa", ha destacat la bona acollida del curs, amb un centenar d'alumnes matriculats. 

En aquesta primera edició del Fòrum de Recursos Humans d'Activa Mútua ha comptat amb la participació de directius dels Departaments de RRHH de companyies com: Basf Española, Asfaltos Españoles, Autoritat Portuària de Tarragona, Applus Idiada, Grup Pere Mata, Enwesa-Nau UTE, Indústries Teixidó, Ticnova, Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Grup Sagessa Hospital Comarcal Móra d'Ebre, Inver X Gest, Servei MP Port Tarragona, Gestió Integral Sanitària Assistencial, Defiber, l’Ajuntament de Valls i Furgo Trayler.