La Costa Daurada impulsa el cicloturisme en un dels esdeveniments de referència al Regne Unit

El Patronat de Turisme de la Diputació ha estat present a la fira Scottish Cycling Running & Outdoor Pursuits Show amb la participació dels patronats de Salou, Cambrils i Mont-roig

La Costa Daurada s’ha promocionat com a destinació de ciclisme de referència entre el mercat britànic en una de les principals fires del sector. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Costa Daurada s'ha promocionat com a destinació de ciclisme de referència entre el mercat britànic en una de les principals fires del sector, que aquest cap de setmana ha tingut lloc a Glasgow, Escòcia. Es tracta de l'esdeveniment Scottish Cycling Running & Outdoor Pursuits Show, que ha reunit uns 11.000 visitants i ha comptat amb la presència de més d'un centenar d'expositors, entre empreses, proveïdors, agències i entitats vinculades al sector de l'esport a l'aire lliure.

La Costa Daurada, a través del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i amb la participació dels patronats municipals de turisme de Salou, Cambrils i Mont-roig del Camp -municipis amb certificació de turisme esportiu en ciclisme per l'Agència Catalana de Turisme-, han pres part per primer cop en aquest esdeveniment. La fira escocesa ha estat un excepcional aparador on han mostrat la seva oferta en un producte especialitzat, que suposa un impuls a la diversificació i a la desestacionalització de l'oferta turística.

La presència en aquesta fira de referència s'ha fet de manera coordinada amb el sector privat de l'àmbit del turisme esportiu, amb la participació d'establiments certificats per a la pràctica de ciclisme a la Costa Daurada com els hotels H10 Vintage Salou, H10 Cambrils Playa, Sol Port Cambrils i Estival Eldorado Resort.

La Scottish Cycling Running & Outdoors Pursuit està considerada com una de les fires més destacades del calendari escocès d'esdeveniments vinculats a l'esport

El públic visitant ha tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà aquesta oferta d'allotjament especialitzat, i també de participar en un concurs per aconseguir-hi estades gratuïtes. La companyia aèria Jet2.com ha regalat als guanyadors, per la seva banda, els vols per poder viatjar i gaudir d'aquestes estades a la Costa Daurada.

L'acció de promoció al mercat escocès s'ha realitzat compartint espai expositor amb Jet2Holidays, el principal touroperador britànic pel que fa a contractació de paquets turístics de cicloturisme a la nostra destinació. 

La Scottish Cycling Running & Outdoors Pursuit està considerada com una de les fires més destacades del calendari escocès d'esdeveniments vinculats a l'esport. Durant els dos dies en què ha tingut lloc aquesta fira els visitants han pogut assistir a un ampli ventall d'activitats i experiències interactives per a tota la família i accedir a la informació sobre l'oferta turística especialitzada com la que ha dut la Costa Daurada fins a Glasgow.

Impuls estratègic al cicloturisme

La climatologia benigna, la presència d'agències receptives i d'activitats específiques, així com d'empreses i allotjaments especialitzats, a més d'una aposta clara de les administracions, són alguns dels factors clau en la consolidació de l'oferta del cicloturisme a la Costa Daurada. Aquesta forma part dels eixos d'actuació del Pla de Màrqueting de Catalunya de l'Agència Catalana de Turisme, amb el qual treballen de forma coordinada les diferents administracions i institucions implicades.

En concret, l'estratègia del Patronat de Turisme de la Diputació ha propiciat la creació d'un Espai Millora en què empresa pública i privada, amb la participació d'uns 25 agents i de manera coordinada, planifiquen la promoció de la Costa Daurada com a destinació per a la pràctica del ciclisme. La seva acció es tradueix en la presència de la destinació a fires especialitzades com la celebrada aquest cap de setmana a Glasgow, al costat d'accions de comàrqueting i organització de viatges de familiarització i de premsa. També s'ha editat material especialitzat, com una guia amb 10 itineraris per a la pràctica del ciclisme a la Costa Daurada i un opuscle amb consells de seguretat i bones pràctiques.

Notícies relacionades