Un centre comercial substituirà el projecte d’Ikea a Tarragona

Els propietaris del pla parcial 10 acorden vendre els terrenys a la firma holandesa Ten Brinke

El parc comercial Puerta de Algete, un dels projectes destacats de Ten Brinke a Espanya. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Un centre comercial substituirà la botiga d'Ikea projectada entre la carretera T-11 i l'Anella Mediterrània de Campclar, a Tarragona. Després de valorar les ofertes presentades, la junta de propietaris del pla parcial 10 ha acordat vendre els drets comercials a la promotora holandesa Ten Brinke per uns 14 milions d'euros.

L'àmbit, que inclou 68.000 metres quadrats per a ús comercial, acollirà supermercats, restauració i botigues de diversos sectors. El pla parcial 10 també destina 30.000 metres quadrats a usos residencials -es preveuen 1.200 habitatges, dels quals 400 seran de protecció pública i 160 de lloguer social-. L'Ajuntament de Tarragona preveu tornar a licitar les obres d'urbanització del sector.

La companyia holandesa Ten Brinke és una constructora amb un segle d’història i de renom a nivel internacional, amb 950 treballadors, una facturació d’uns 950 milions d’euros i sucursals als Països Baixos, Alemanya, Portugal, Grècia i Espanya.

A més de la divisió de promoció d’habitatges residencials, el grup es dedica a la promoció de grans zones comercials. El seu darrer projecte és el Parc Comercial d’Algete, inaugurat al novembre del 2018. Puerta de Algete, a 30 quilòmetres de Madrid, disposa de 26.000 m2 d’oferta comercial, amb firmes com Burger King, Aldi, Ahorramás, Nails Factory, Dulces Tentaciones i Petuluku i es preveu que pròximament obrin Midas, Vapeo, Orenes i Shell.

L'arribada d'Ikea a la ciutat es va anunciar el 2012, però tal com s'advertia des de feia mesos el projecte no s'acabarà de materialitzar. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit en diverses ocasions que la renúncia d'Ikea es deuria a un canvi d'estratègia comercial -que passa per deixar de construir grans botigues als afores-, però també s'ha queixat que la multinacional sueca no hagi comunicat els seus plans a l'Ajuntament.