La Vinícola de Sarral inaugura un nou edifici per a l'elaboració de cava Portell

Té 6.000 metres quadrats dedicats exclusivament a l'elaboració de cava, amb una capacitat de producció de 3 milions d'ampolles en criança

El nou edifici, inaugurat el passat dissabte. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

La Vinícola de Sarral ha inaugurat aquest dissabte un nou edifici construït exclusivament per a l'elaboració de cava Portell. A les 13 hores s'ha celebrat un acte institucional que ha donat el tret de sortida a una jornada eminentment festiva.

Un acte on s'ha destapat la placa commemorativa i que ha estat presidit per Marc Bosch, president de la Vinícola de Sarral, qui ha estat acompanyat per nombrosos representants institucionals com ara Carmel Mòdol, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i Salvador Puig, director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) en representació del Govern de Catalunya; Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona; Mateu Montserrat, en representació de la Diputació de Tarragona; Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; i Josep Amill, alcalde de Sarral, entre altres representants d'institucions i entitats locals de la comarca així com del món cooperatiu i del vi com ara Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Mariona Rendé, presidenta de la Denominació d'Origen Conca de Barberà; Xavier Pié, president de la Denominació d'Origen Catalunya; i Xavier Farré, vicepresident de la Denominació d'Origen Cava.

Un cop inaugurada la nau, la comitiva ha fet un recorregut per les instal·lacions de l'edifici, que ha estat construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos. L'edifici, d'una sola planta, consta de 6.000 metres quadrats dedicats exclusivament a l'elaboració d'ampolles de cava, amb una capacitat de producció de 3 milions d'ampolles en criança.

Està dotat de les últimes tecnologies per afavorir la producció, amb una línia d'embotellat i desgorjat que permet treballar 3.000 ampolles per hora

L'edifici està preparat per encabir tots els estadis del procés d'elaboració del cava: tiratge, criança, desgorjat i magatzem, tant del producte acabat com de les matèries primeres. A més, ha estat dotat de les últimes tecnologies per afavorir la producció, amb una línia d'embotellat i desgorjat que permet treballar 3.000 ampolles per hora; la instal·lació d'una caldera de biomassa per a la generació de vapor i de plaques solars i bateries per emmagatzemar energia elèctrica per cobrir 50 kw/hora. Amb aquesta inversió es preveu que el 60% del consum necessari pel correcte funcionament de l'edifici provingui d'energia renovable.

La jornada festiva ha finalitzat amb un dinar de celebració a la cava d'envelliment on els assistents han pogut tastar algunes de les referències de la Vinícola de Sarral, tant pel que fa a vins com a caves, a més de gaudir del concert d'Eric Vinaixa, que ha posat punt final a la festa.

Es preveu que el 60% del consum necessari pel correcte funcionament de l'edifici provingui d'energia renovable

Fundada l'any 1907, la Vinícola de Sarral agrupa a 680 socis de la comarca de la Conca de Barberà, que produeixen 10 milions de kg de raïm i uns 7,5 milions de litres de vi principalment de Trepat, Macabeu i Parellada, les seves varietats més representatives.

Amb una facturació de 9 milions d'euros, la Vinícola de Sarral comercialitza els seus productes a 20 països. En total, 1,8 milions d'ampolles de cava i vi emparades sota tres denominacions d'origen: DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Cava.

Notícies relacionades